Τι θα ισχύσει για όσους έχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα

asfalistiko susthmaΕκατοντάδες χιλιάδες είναι οι ασφαλισμένοι που θα δουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να αυξάνονται τα όρια ηλικίας και να προστίθενται από 2 ως 5 χρόνια εργασίας προκειμένουν να βγουν στη σύνταξη.

Από τις επικείμενες ρυθμίσεις δεν θα θιγούν όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα εξόδου, ενώ είναι αμφίβολο αν θα διατηρηθούν όλα τα κατοχυρωμένα δικαιώματα, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

Οσοι δηλαδή έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης ως το 2012 αλλά πιάνουν την ηλικία εξόδου σε 2 ως 5 χρόνια δεν είναι βέβαιο ότι θα διασωθούν και το πιθανότερο αν όχι βέβαιο είναι ότι θα επωμιστούν 2 ως και 5 έτη αύξηση του ορίου ηλικίας.

«Κλειδί» στις νέες ρυθμίσεις είναι ο χρόνος εφαρμογής τους, που σε καμία περίπτωση δεν θα πάει πέραν του 2016, είτε νομοθετηθούν οι αλλαγές με το ασφαλιστικό του Σεπτεμβρίου που θέλει η κυβέρνηση είτε νωρίτερα όπως ζητούν οι δανειστές.

Στο στόχαστρο δεν μπαίνουν μόνο τα όρια των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων από τα 50 αλλά και η έξοδος στα 58 με 35ετία.

Οι αλλαγές αναμένεται να συμπεριληφθούν στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα αποστείλει η ελληνική πλευρά στις Βρυξέλλες μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.