Συγκρίνουμε εμφανίσεις 30 συλλόγων – Τι δείχνει το… χρηματιστήριο αξιών του ποδοσφαίρου
ομαδες
Για τους οπαδούς είναι το απόλυτο σύμβολο αγάπης. Όποιος ποδοσφαιριστής και αν την φοράει. Όποιο νούμερο και αν έχει τυπωμένο επάνω της. Η φανέλα της ομάδας είναιπάντα αυτή που μαγνητίζει τα βλέμματα και κάνει την καρδιά να χτυπά πιο γρήγορα.

Για τις εταιρείες αθλητικών ειδών αλλά και για τις διοικήσεις των ομάδων είναι… «χρυσορυχείο». Μια από τις βασικές πηγές εσόδων καθώς ανεξάρτητα από την τιμή της οι οπαδοί θα σπεύσουν να την αγοράσουν.

Με την άνθηση του ίντερνετ και την δημιουργία των online shops η πώληση της φανέλας μετατράπηκε σε μια βιομηχανία με τους τζίρους να «χτυπάνε» απίστευτα νούμερα καθώς πλέον ο οποιοσδήποτε από οποιαδήποτε χώρα μπορεί να αποκτήσει τη φανέλα οποιασδήποτε ομάδας, όσο μακριά και αν βρίσκεται.

Η τιμή της εξαρτάται από δυο βασικούς παράγοντες. Ο πρώτος έχει να κάνει με την αθλητική εταιρεία που αναλαμβάνει να «ντύσει» την ομάδα. Όσο πιο γνωστή η εταιρεία τόσο μεγαλύτερη η τιμή. Ο δεύτερος παράγοντας έχει να κάνει με την ίδια την ομάδα. Σε αυτή τη περίπτωση όσο πιο… «βαριά» είναι φανέλα τόσο πιο «τσουχτερή» είναι η τιμή της.

Το newsbeast.gr επιχειρεί να σας βάλει μέσα στο… χρηματιστήριο της φανέλας παρουσιάζοντας τις τιμές πώλησης που έχουν βάλει στο απόλυτο σύμβολό αγάπης οι μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Απαραίτητη διευκρίνιση που πρέπει να γίνει είναι πως τα οικονομικά στοιχεία για όλες τις ομάδες αφορούν τις επίσημες και εντός έδρας εμφανίσεις, ενώ οι τιμές που παρουσιάζονται αφορούν είτε την αγορά φανέλας χωρίς όνομα είτε με τυπωμένο το όνομα του αγαπημένου σας ποδοσφαιριστή.

Ελλάδα
Ο Ολυμπιακός έχει την πιο ακριβή φανέλα ενώ ακολουθεί ο ΠΑΟΚ δεδομένου πως ούτε ο Παναθηναϊκός (εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων), ούτε η ΑΕΚ (βρίσκεται υπό κατασκευή) διαθέτουν αυτή τη στιγμή online πώληση. Σε κάθε περίπτωση πάντως το γεγονός πως οι τιμές δεν είναι προσαρμοσμένες στα δεδομένα της οικονομικής κρίσης δεν μένει ασχολίαστο από τους οπαδούς των Ελληνικών ομάδων.

Ιταλία
Στη γειτονική χώρα η «Μεγάλη Κυρία» διαθέτει μακράν την πιο ακριβή εμφάνιση. Όχι μόνο στην Ιταλία αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ακολουθεί η Ίντερ, η Ρόμα και η Μίλαν.

Αγγλία
Στη χώρα που «γέννησε» το ποδόσφαιρο η ακριβότερη φανέλα είναι αυτή της Άρσεναλ και ακολουθούν αυτές τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Τσέλσι. Στον αντίποδα η φανέλα της Λίβερπουλ που είναι η φθηνότερη (από τις μεγάλες ομάδες) στο νησί.

Ισπανία
Το «El Classico» μεταφέρεται και στην πώληση της φανέλας. Μπαρτσελόνα και Ρεαλ Μαδρίτης έχουν τις ακριβότερες φανέλες με τους Καταλανούς να κερδίζουν στα σημεία. Από κοντά ακολουθεί και η Ατλέτικο Μαδρίτης που φαίνεται πως εσχάτως… ανέβασε τις μετοχές της και στον συγκεκριμένο τομέα.

Γερμανία
Αντίθετα με τους τίτλους αλλά και το επίπεδο του ποδοσφαίρου που παίζει η κάθε μία ομάδα η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι αυτή που έχει την ακριβότερη φανέλα στην Γερμανία και ακολουθεί εκείνη της Μπάγερν Μονάχου.

Πορτογαλία
Πόρτο και Μπενφίκα «κονταροχτυπιούνται» και στις τιμές των εμφανίσεών τους με τους «Αετούς της Λισσαβόνας» να διαθέτουν την ακριβότερη φανέλα χωρίς τύπωμα και τους «Δράκους» να τσιμπάνε την τιμή σε περίπτωση που κάποιος τυπώσει όνομα ποδοσφαιριστή πάνω σε αυτή.

Γαλλία
Η απόλυτη ισορροπία. Παρι Σεν Ζερμέν και Μονακό έχουν βάλει τις ίδιες ακριβώς τιμές στη φανέλα τους είτε κάποιος την αγοράσει με τυπωμένο όνομα είτε σκέτη.

«Λοιπές… δυνάμεις»
Ενδεικτικά, και με τη… βοήθεια της λίστας των ομάδων που συμμετείχαν στο εφετινό Champions League, ο θρυλικός Αίαντας έχει μια από τις ακριβότερες φανέλες στην Ευρώπη ενώ «τσιμπημένη» είναι η τιμή στην εμφάνιση της Γαλατασαράϊ. Άντερλεχτ και ΑΠΟΕΛ θα μπορούσε να πει κάποιος πως κινούνται κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.