Δυσκολίες στο επαρχιακό δίκτυο από τις κατολισθήσεις
βροχη
Προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα σημεία, κυρίως του επαρχιακού δικτύου, στη βόρεια Ελλάδα, ενώ σε κάποιους δρόμους έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και η συγκοινωνία γίνεται μέσω παρακαμπτήριων.

Στον νομό Θεσσαλονίκης, κλειστός, λόγω υπερχείλισης χειμάρρου είναι ο δρόμος από τα Λαγκαδίκια μέχρι το Σχολάρι Θεσσαλονίκης. Επίσης, παραμένει κλειστή η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Βελιγραδίου, στη γραμμή προς το Βελιγράδι, στο ύψος της Γέφυρας Θεσσαλονίκης, λόγω του εκτροχιασμού βαγονιών εμπορικής αμαξοστοιχίας το πρωί του Σαββάτου. Η μετακίνηση επιβατών του σιδηροδρόμου γίνεται με λεωφορεία του ΟΣΕ, μέχρι την Ειδομένη.

Στο νομό Ροδόπης, λόγω υπερχείλισης υδάτων του ποταμού Λίσσου, διακόπηκαν οι διαβάσεις στις περιοχές Ποντικόρεμα, Έβρενος – Ιάσιο, Αετοκορυφή – Διώνη, Σκαλώματος – Δοκού, Κάλχα – Γρατίνης, οικ. Κομψάτου – Μωσαϊκού, Μεσοχωριού και Αγ. Μαρίνας Ιμέρου, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, μεταξύ των οικισμών Καλλυντηρίου και Οργάνης,.

Στην Ορεστιάδα, η σιδηροδρομική συγκοινωνία από όρια Αλεξανδρούπολης έως Ορμένιο έχει διακοπεί, λόγω υπερκάλυψης των γραμμών του ΟΣΕ, από τα νερά. Η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης από συνεργεία του ΟΣΕ.

Στον νομό Κιλκίς, η κυκλοφορία έχει διακοπεί, λόγω πλημμυρισμένου οδοστρώματος στην παλιά εθνική οδό Πολυκάστρου – Θεσσαλονίκης από τον Λιμνότοπο έως το Αξιοχώρι και λόγω υπερχείλισης παραπόταμου του Γαλλικού Ποταμού στις επαρχιακές οδούς Κιλκίς- Μελάνθιου (στη γέφυρα Κάτω Ποταμιάς), Μανδρών –Γαλλικού και Αργυρούπολης – Σεβαστού (Γέφυρα Σεβαστού).

Στη Χαλκιδική, λόγω υπερχειλίσεων ρεμάτων και χειμάρρων υπάρχουν διακοπές συγκοινωνίας στις επαρχιακές οδούς Ορμύλιας – Βραστάμων, Ν. Ηράκλειας – Ν. Καλλικράτειας (στο 3ο χλμ.), Βεριάς – Ν. Καλλικράτειας (στο 1ο χλμ), Ν. Καλλικράτειας – Σωζόπολης (στο 4ο χλμ) , στην παραλιακή οδό Ν. Ηράκλειας – Ν. Καλλικράτειας (στο 3ο χλμ.). Λόγω υπερχείλισης του ρέματος Τρίγλιας, διεκόπη η κυκλοφορία στην παραλιακή οδό Ν. Μουδανιών – Ν. Καλλικράτειας και στον παράπλευρο δρόμο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, σε δύο σημεία και στα δύο ρεύματα (55ο και 58οχλμ.).

Στην Ημαθία, υπερχείλισε ο ποταμός Τριπόταμος, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Μακροχωρίου – Ταγαροχωρίου.

Στο νομό Φλώρινας, στην επαρχιακή οδό προς Καστοριά (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 30ο χλμ., διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω κατολίσθησης, στο 20οχλμ.

Στον νομό Λαρίσης, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Τιταρήσιου, στο 3ο χλμ. της επαρχιακής οδού Αμπελώνα – Δελερίων, η κυκλοφορία διακόπηκε και διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Στον νομό Τρικάλων, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού στο δημοτικό διαμέρισμα Κλοκοτού, κατακλύστηκαν με νερά είκοσι στρέμματα αγροτικής καλλιεργήσιμης έκτασης και διακόπηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Κλοκοτού – Μαραθέας (γέφυρα Κλοκοτού). Επίσης, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Πάμισου, στην θέση Αυλάκι, διακόπηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Μαγούλας – Μεγάλων Καλυβίων.

Στον νομό Καρδίτσας, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Αυλακίου, στην κοινότητα Μαγούλας, στην παρακείμενη περιοχή της γέφυρας, κατακλύστηκαν με νερά 2.500 στρέμματα αγροτικής καλλιεργήσιμης έκτασης και διακόπηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Μαγούλας – Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων.

Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω παγετού-χιονόπτωσης, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, από το 20ο χλμ. έως το 28ο χλμ. (στο 20ο χιλ, έκλεισε ο δρόμος από κατολισθήσεις) της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας, μέσω Βιτσίου και στην επαρχιακή οδό Άρνισσας μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας, από 11ο έως 25ο χλμ.

 

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.