Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κατρούγκαλος: Πού είναι το σκάνδαλο;

29 Μαρτίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

Τι λέει για το διορισμό ειδικών συμβούλων στο υπουργείο
ΚΑΤΡΑΓΚΟΥΛΟΣ«Πού είναι το σκάνδαλο;» αναρωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολιάζοντας δημοσίευμα του Βήματος, σύμφωνα με το οποίο διόρισε ως ειδικούς συμβούλους στο υπουργείο δύο νεαρές δικηγόρους, οι οποίες εργάζονταν στο δικηγορικό του γραφείο. Αναφέρει  η εφημερίδα: Από τις πρώτες πράξεις του αναπληρωτή υπουργού ήταν να προσλάβει τέσσερις από τις συνεργάτιδές του, επιτρέποντάς τους να συνεχίσουν να ασκούν παράλληλα και τη δικηγορία.

Όπως υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός, σε σχετικό σημείωμα από τις τρεις δικηγόρους που στελέχωσαν ως μετακλητές συνεργάτιδες το πολιτικό γραφείο του, η μεν πρώτη ήταν η μετακλητή επιστημονική συνεργάτης του ως ευρωβουλευτή, η δεύτερη ολοκλήρωσε πρόσφατα το διδακτορικό της στη Σορβόννη (με τον κ. Κατρούγκαλο ως συν-εισηγητή), χωρίς να δικηγορεί πουθενά, και η τρίτη δούλευε σε τρίτο, άσχετο δικηγορικό γραφείο.

Η επιλογή τους, όπως τονίζεται σε σχετικό σημείωμα, έγινε λόγω της σχέσης εμπιστοσύνης μαζί τους και της ειδίκευσής τους στο δημόσιο δίκαιο, βασικό αντικείμενο του υπουργείου.

Στην τέταρτη συνάδελφο, όπως προκύπτει από την Διαύγεια, το Δ.Σ. της εταιρίας «Κοινωνία της Πληροφορίας» αναθέτει μια ιδιαίτερα σύντομη (τρίμηνη) σύμβαση, ενόψει των συσσωρευμένων νομικών εκκρεμοτήτων της εταιρείας αυτής, παρατηρεί ο αναπληρωτής υπουργός.

«Πού είναι το σκάνδαλο; Και δεν είναι ντροπή η προσπάθεια εμπλοκής στη συνωμοσία σπίλωσης νέων επιστημόνων;», αναρωτιέται ο κ. Κατρούγκαλος.

This entry was posted on Κυριακή, 29 Μαρτίου, 2015 at 13:47 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply