ΧΙΛΑΡΙΑντιμέτωπη με βαριές κατηγορίες που εκτόξευσε ο επικεφαλής της επιτροπής του Κογκρέσου, ήρθε η Χίλαρι Κλίντον.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής, Τρέι Γκάουντι, ο οποίος διερευνά την υπόθεση σχετικά με τις επιθέσεις του 2012 στη Βεγγάζη, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, δεν ανταποκρίθηκε σε κλήτευση που είχε διατάξει η επιτροπή σχετικά την παράδοση εγγράφων που αφορούν στην υπόθεση.

Μάλιστα όπως υποστήριξε συμπληρωματικά ο κ. Γκάουντι, εκτός από το γεγονός πως η κ. Κλίντον δεν έχει παρουσιάσει απολύτως κανένα έγγραφο, έχει διαγράψει και όλα τα αρχεία του διακομιστή τον οποίο χρησιμοποιούσε για την παραλαβή και αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όσο διατελούσε στη θέση της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Μάθαμε σήμερα από τον δικηγόρο της, ότι η υπουργός Κλίντον αποφάσισε να “καθαρίσει” το διακομιστή της και να διαγράψει οριστικά όλα τα μηνύματα από τον προσωπικό της σέρβερ», δήλωσε ο Γκάουντι ενώ προσέθεσε πως η επιτροπή θα επιδιώξει να μιλήσει με την κ. Κλίντον σχετικά με την ηλεκτρονική της αλληλογραφία αλλά και το διακομιστή.

Από την πλευρά της η πρώην ΥΠΕΞ φαίνεται να υποστηρίζει ότι έχει παραδώσει στο υπουργείο Εξωτερικών αντίγραφα όλων των ηλεκτρονικών μηνυμάτων σχετικών με τη θέση της. Η ίδια έχει δηλώσει επίσης ότι επιθυμεί να δημοσιοποιηθούν όλα τα email της, καθώς έχει δεχτεί έντονες κριτικές μετά την αποκάλυψη ότι χρησιμοποιούσε ένα προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενόσω ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του έχει γνωστοποιήσει ότι έχει δώσει στην επιτροπή του Γκάουντι όλα τα ηλεκτρονικά μηνύματα που σχετίζονται με την επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη. Από την πλευρά της η επιτροπή υποστηρίζει ότι είναι απαραίτητο να παραδοθούν όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Κλίντον, συμπεριλαμβανομένων αυτών που δεν έδωσε στο υπουργείο Εξωτερικών.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.