Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Fitch υποβάθμισε την Ελλάδα

28 Μαρτίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

fitch Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, από «B» σε «CCC», προχώρησε ο οίκος Fitch.

Πρόκειται για μία αιφνιδιαστική κίνηση από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης, που ανακοινώθηκε λίγο μετά το κλείσιμο της Γουολ Στριτ, καθώς η προγραμματισμένη αξιολόγηση της Ελλάδας ήταν προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Μάιο.

«Η επόμενη προγραμματισμένη ημερομηνία επανεξέτασης της αξιολόγησης της Ελλάδας είναι η 15η Μαΐου 2015, αλλά η Fitch πιστεύει ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα δικαιολογούν μία τέτοια παρέκκλιση από το πρόγραμμα», αναφέρεται στην ανάλυση του οίκου Fitch.

«Η έλλειψη πρόσβασης στις αγορές, οι αβέβαιες προοπτικές για έγκαιρες εκταμιεύσεις από επίσημους θεσμούς και οι συνθήκες περιορισμένης ρευστότητας στον εγχώριο τραπεζικό τομέα έχουν θέσει υπό ακραία πίεση τη χρηματοδότηση της ελληνικής κυβέρνησης. Περιμένουμε ότι η κυβέρνηση θα επιβιώσει από την τρέχουσα έλλειψη ρευστότητας χωρίς να παραβιάσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, όμως οι αυξημένοι κίνδυνοι μας οδήγησαν στο να μειώσουμε την αξιολόγηση», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές.

Στην ανακοίνωση του οίκου Fitch γίνεται αναφορά και σε «μεγάλης κλίμακας εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες», οι οποίες εντείνουν τις πιέσεις στην ελληνική οικονομία, ενώ για το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων, τονίζεται: «Αν και δεν το αναμένουμε, υπάρχει κίνδυνος για εισαγωγή κεφαλαιακών περιορισμών για να μειωθούν οι εκροές καταθέσεων από τις εγχώριες τράπεζες».

newsbeast

This entry was posted on Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2015 at 15:55 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply