elleipsh ypnouiΠάνω από το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού υποφέρει από διαταραχές ύπνου και από αυτούς το 84% υποφέρει από αϋπνία. Οι αιτίες πολλές και η αντιμετώπιση δύσκολη.

Υπάρχουν ωστόσο φυσικοί τρόποι για να κοιμάται κάποιος καλύτερα. Δεν είναι ανάγκη να καταφύγει στα χάπια και ψυχότροπα φάρμακα, αφού υπάρχουν και φυσικοί τρόποι για να ηρεμήσει το σώμα και το πνεύμα.
1.    Τρία βότανα για τον ύπνο
Χαμομήλι, βαλεριάνα και πασιφλόρα. Τα βρίσκετε όλα σε ειδικά καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Πίνονται σαν τσάι, το βράδυ και βοηθούν στον καλό ύπνο.
2.    Το σπορ απομακρύνει την αϋπνία
Η καθιστική ζωή φέρνει αϋπνία. Είναι αποδεδειγμένο ότι τα άτομα που δεν έχουν καμία δραστηριότητα υποφέρουν από πολλά προβλήματα, με κυριότερο τον κακό ύπνο. Ακόμη και αν κάποιος δεν θέλει να γίνει αθλητής, το βασικό είναι να κινείται. Περπάτημα, κολύμπι, κηπουρική βοηθούν σε όλα και στην ηρεμία που φέρνει έναν καλό ύπνο. Πρωινό περπάτημα, γυμναστική το μεσημέρι ή επιστροφή από τη δουλειά με ποδήλατο είναι ό,τι καλύτερο.
3.    Ελαφρύ φαγητό
Το βασικό όπλο με το οποίο μπορεί κάποιος να καταπολεμήσει την αϋπνία είναι η διατροφή. Το βράδυ μην κουράζετε το στομάχι και τον οργανισμό με πολύ φαγητό, προτιμήστε φυτικές πρωτείνες, λαχανικά παρά λιπαρά και γλυκά. Για γλυκό μπορεί κάποιος να προτιμήσει ένα γιούρτι. Δεν είναι λύση να μένετε εντελώς νηστικοί.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.