Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τι γίνεται όταν ο πιλότος κλειδώνεται έξω από το πιλοτήριο -Τι δεν έκανε ο κυβερνήτης της μοιραίας πτήσης (video)

27 Μαρτίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

αεροπορικο - πιλοτοςΜπορεί ένας πιλότος να κλειδωθεί έξω από το πιλοτήριο; Το ερώτημα αυτό έρχεται στη σκέψη όλων μετά την αποκάλυψη των New York Times ότι ένας εκ των συγκυβερνητών του μοιραίου Airbus βγήκε για λίγο εκτός πιλοτηρίου και εν συνεχεία δεν μπόρεσε να επιστρέψει.

Σύμφωνα με τη Μirror, υπάρχει βίντεο της Airbus που δείχνει τι μπορεί να γίνει σε περίπτωση που και οι δύο κυβερνήτες του αεροσκάφους, ενώ βρίσκονται στο πιλοτήριο, για κάποιον λόγο δεν μπορούν να αντιδράσουν καθόλου.

Σύμφωνα με αυτό, υπάρχει ένας κωδικός εκτάκτου ανάγκης που μπορεί να χρησιμοποιήσει το προσωπικό σε τέτοιες περιπτώσεις. Με το που κάποιο μέλος του πληρώματος πληκτρολογεί τον κωδικό, ένας μίνι συναγερμός χτυπά μέσα στο πιλοτήριο για πέντε δευτερόλεπτα και αν δεν υπάρχει αντίδραση σε αυτόν, τότε η πόρτα ξεκλειδώνει.

Ωστόσο, πιλότος από την Αυστραλία ο οποίος έχει πετάξει το Α320 της Airbus ανέφερε ότι είναι δυνατό πιλότος που βρίσκεται εντός του πιλοτηρίου να μπλοκάρει την πρόσβαση σε αυτό, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

 

Απαντήσεις για το τι συνέβη ακριβώς εντός του πιλοτηρίου και τι ήταν αυτό που οδήγησε τον συγκυβερνήτη στο να μπλοκάρει την πόρτα, απαγορεύοντας ουσιαστικά στον κυβερνήτη του αεροσκάφους να έχει πρόσβαση σε αυτό, αναμένονται να δοθούν τις επόμενες ώρες. Αφού δημοσιοποιηθούν και επισήμως τα δεδομένα που προέκυψαν από την ανάλυση του μαύρου κουτιού της μοιραίας πτήσης της Germanwings που συνετρίβη στις Αλπεις παρασύροντας στον θάνατο 150 άτομα.

iefimerida

This entry was posted on Παρασκευή, 27 Μαρτίου, 2015 at 09:51 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply