Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ρήξη με τους δανειστές ζητά η Αριστερή Πλατφόρμα

27 Μαρτίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ - ΤΣΙΠΡΑΣΣκληρή στάση απέναντι στους δανειστές και τις αιτιάσεις τους και ρήξη με τους ευρωπαίους εταίρους ζητά η Αριστερή Πλατφόρμα μέσω του ιστότοπου iskra.gr που απηχεί τις θέσεις της πλευράς Λαφαζάνη.

Στο άρθρο του ο Άκης Μπαδογιάννης με τίτλο «ΕΕ και ΕΚΤ σφίγγουν τη θηλιά της οικονομίας» τονίζεται ότι «μόνη επιλογή που έχει μείνει στη χώρα είναι η ρήξη με το νεοφιλελεύθερο μονόδρομο της Ευρωζώνης και της ΕΕ».

Το άρθρο ουσιαστικά εκλαμβάνεται και ως έμμεση κριτική στους χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου, που επιδιώκει μία χρυσή λύση, αυτό που έχει χαρακτηριστεί ως «έντιμος συμβιβασμός» και θεωρείται ότι αποτελεί προειδοποιητικά πυρά για εσωκομματικές αντιδράσεις σε τυχόν υποχωρήσεις από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε το άρθρο του iskra.gr:

Την ώρα που οι κυρίαρχοι της ΕΕ προσφέρουν ανέξοδα προς την ελληνική κυβέρνηση τσάι με συμπάθεια, την ίδια ώρα με περισσή κυνικότητα που συνοδεύεται με αγριότητα, σφίγγουν όλο και περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό της οικονομίας,με προφανή στόχο να πνίξουν κάθε υποκριτικό ίχνος ρευστότητας και να σπρώξουν τη χώρα σε χρεοστάσιο, ελπίζοντας ότι με την απειλή του τελευταίου θα την καθυποτάξουν στις απαιτήσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΚΤ αύξησε ελάχιστα τον ΕLA προς τις τράπεζες, μόλις κατά 1,3 δις, και ταυτόχρονα προέβη σε ουσιαστική και ετσιθελική απαγόρευση στις τελευταίες να αγοράσουν έντοκα γραμμάτια του δημοσίου, προκειμένου να υποβοηθήσουν χρηματοδοτικά το ελληνικό δημόσιο.

Την ίδια ώρα ο EFSF βάζει στο «ψυγείο» την επιστροφή των 1,2 δις ευρώ, που δικαίως διεκδικεί η κυβέρνηση.

Προφανής  στόχος των πιστωτών και του σκληρού πυρήνα των εταίρων της ΕΕ είναι να στραγγαλίσουν τη χώρα, πιστεύοντας ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει άλλες επιλογές από το να υποταχθεί, αφού οι όποιες εναλλακτικές πολιτικές, οικονομικές και εξωτερικές επιλογές για τη χώρα προβάλλονται από τα κατεστημένα και όχι μόνο, κέντρα  ως δήθεν καταστροφικές.

Δυστυχώς όσο περνούν οι βδομάδες και παρά τις φιλοφρονήσεις, ο κλοιός που έχουν προκαλέσει οι αποκαλούμενοι «εταίροι» γύρω από τη χώρα μοιάζει να στενεύει, ενώ η πρόκληση για την αναζήτηση νέων εναλλακτικών δρόμων γίνεται όλο και πιο επείγουσα και επιτακτική.

Το δίλημμα των πιστωτών υποταγή ή στραγγαλισμός της οικονομία δεν είναι καθόλου υπαρκτό. Η Ελλάδα έχει πολλούς εναλλακτικούς δρόμους, πολύ προτιμότερους από την αναδίπλωση και πραγματικά ελπιδοφόρους για το μέλλον, παρά τις όποιες απολύτως προσωρινές δυσκολίες που παρουσιάζουν.

This entry was posted on Παρασκευή, 27 Μαρτίου, 2015 at 10:44 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply