ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣΣτη σύσκεψη των θεσμικών φορέων Δυτικής Μακεδονίας με τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Μαρτίου στην Κοζάνη, συμμετείχε ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης και οι Αντιδήμαρχοι Ματθαίος Αδάμος, Χρήστος Πέτρου και Χρήστος Τριγώνης.

Ο Δήμαρχος Γρεβενών κατά την τοποθέτησή του αιτήθηκε προς τον Υπουργό, την επιβολή ειδικού τέλους ύδατος και στα μεγάλα υδροηλεκτρικά εργοστάσια ισχύος άνω των 15MW, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην περίπτωση του Υδροηλεκτρικού Σταθμού του Ιλαρίωνα, όπου παρά το μέγεθος της συγκεκριμένης μονάδας, οι τοπικές κοινωνίες στερούνται οποιουδήποτε αντισταθμιστικού οφέλους.

Συμπληρωματικά της επιχειρηματολογίας του, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για την αδικία που υφίστανται οι Δήμοι Γρεβενών και Καστοριάς στην κατανομή των Ευρωπαϊκών κονδυλίων, αφού λόγω του υψηλού ΑΕΠ που εμφανίζεται στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εξαιτίας των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, οι χρηματοδοτήσεις είναι δυσανάλογες των αναγκών των τοπικών κοινωνιών.

Οι προτάσεις του Δημάρχου υποστηρίχθηκαν και από άλλους παριστάμενους Δημάρχους, ενώ ο κ. Λαφαζάνης αφού έλαβε γνώση των παραπάνω δεσμεύτηκε να εξετάσει τα ζητήματα που τέθηκαν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.