ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΟΡΙΣΜΑ
Λουλούδια στο σημείο που βρέθηκε χθες η σορός του φοιτητή. ΑΠΕ-ΜΠΕ- ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΠΑΚΟΥΣΗΣ
Σε λιγότερο από πέντε λεπτά ξεψύχησε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης ήταν αποφασισμένος να βάλει τέλος στη ζωή του.

Το επίσημο πόρισμα του ιατροδικαστή, Θόδωρου Βουγιουκλάκη θα είναι έτοιμο στο τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της ερχόμενης, ωστόσο δεν αναμένονται ανατροπές στη μέχρι τώρα εκτίμηση ότι ο 20χρονος σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων έβαλε τέλος της ζωή του με το σουγιά που είχε μαζί του, κόβοντας τις φλέβες του δεξιού του χεριού λίγο πιο πάνω από τον καρπό.

Το τραύμα αυτό ήταν και το μοναδικό προθανάτιο, ενώ οι κακώσεις στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο σώμα του νεαρού αυτόχειρα ήταν μεταθανάτιες και προκλήθηκαν από ζώα.

Τόσο οι αστυνομικές αρχές, όσο και η οικογένεια δεν αμφισβητούν τις εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, ενώ θεωρούν άνευ σημασίας τις φήμες για ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Σεβόμενοι το πένθος της οικογένειας οι αστυνομικοί θα καλέσουν ίσως σε δέκα μέρες τη μητέρα του Μαρία, τον πατέρα του Ανδρέα και την αδερφή του Ελένη για μία συμπληρωματική κατάθεση. Ιδιαίτερο βάρος δίνουν στις τελευταίες τηλεφωνικές επικοινωνίες της Μαρίας Γιακουμάκη με τον Βαγγέλη, μία μέρα πριν χαθούν τα ίχνη του από τη Γαλακτοκομική Σχολή και συγκεκριμένα το απόγευμα της Πέμπτης 5 Φεβρουαρίου.

Σήμερα, ημέρα της ονομαστικής γιορτής του άτυχου 20χρονου σπουδαστή, μικρή ομάδα νεαρών συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο Ιωαννίνων και άνοιξαν ένα πανό που έγραφε: «Χρόνια Πολλά Βαγγέλη. Ζεις».

Στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Βαγγέλης, βρέθηκε την Τρίτη, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στα Γιάννενα.

«Ένιωσα την ανάγκη ως πατέρας δύο παιδιών, στην ίδια ηλικία περίπου με τον Βαγγέλη να καταθέσω λίγα λουλούδια. Σαν πατέρας και όχι σαν υπουργός», είπε αφήνοντας τρία κόκκινα τριαντάφυλλα και πρόσθεσε: «εύχομαι να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα που μας πληγώνουν όλους. Έζησα σε ιδρύματα έξι χρόνια και έχω εμπειρία. Θέλω, τώρα, από ένα κρίσιμο υπουργείο όπου βρίσκομαι να συμβάλλω ώστε να περιοριστούν φαινόμενα που μας κάνουν να πονάμε».

 

έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.