ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΗ 43χρονη ανταποκρίτρια της εκπομπής 60 Minutes κάλυπτε την Αραβική Άνοιξη το 2011 όταν δέχτηκε βάναυση σεξουαλική επίθεση από 300 άντρες που την άρπαξαν μακριά από το τηλεοπτικό συνεργείο για περίπου 25 λεπτά.

Χθες μεταφέρθηκε για τέταρτη φορά στο νοσοκομείο λόγω επιπλοκών μετά από το τρομακτικό περιστατικό που έζησε πριν από λίγα χρόνια.

«Λυπούμαστε που μαθαίνουμε ότι η Lara Logan επέστρεψε στο νοσοκομείο εχθές. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση» σημείωσε εκπρόσωπος της εκπομπής 60 Minutes, επιβεβαιώνοντα την είδηση και χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της.
Η δημοσιογράφος το 2012 είχε δηλώσει στην εφημερίδα Daily News πως πάσχει από λανθάνουσα διαταραχή μετατραυματικού στρες.

«Εκδηλώνεται με διαφορετικούς τρόπους. Θέλω να ελευθερωθώ, αλλά δεν είμαι ελεύθερη. Δεν φεύγει. Δεν είναι κάτι που παρακολουθώ. Δεν είναι προβλέψιμο. Μου συμβαίνει περισσότερο από ό,τι θα ήθελα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η επίθεση εναντίον της έγινε τον Φεβρουάριο 2011, στην Πλατεία Ταχρίρ και ενώ μετέδιδε τα νέα για την Αραβική Ανοιξη. Επί 25 λεπτά, 300 περίπου άνδρες την απομάκρυναν από το τηλεοπτικό συνεργείο, την χτύπησαν, την έγδυσαν και τη βίασαν.


Η Λόγκαν, η οποία έχει δύο μικρά παιδιά, πίστεψε ότι είχε πεθάνει εκείνη την ημέρα. Σώθηκε τελικά από μια ομάδα μουσουλμάνων γυναικών και μερικούς στρατιώτες που την βοήθησαν. Μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στη Νέα Υόρκη και έμεινε στο νοσοκομείο για μεγάλο διάστημα, με σοβαρά τραύματα και αιμορραγία. Η Λόγκαν από τότε έχει λάβει χιλιάδες γράμματα συμπαράστασης από συναδέλφους, μαθητές και πολίτες ενώ της τηλεφώνησε και ο πρόεδρος Ομπάμα.
Η Λόγκαν ήταν μοντέλο για μαγιό επί σειρά ετών και έγινε στη συνέχεια επικεφαλής των ανταποκριτών του CBS News από το 2006. Η ίδια μετέβη ως πολεμική ανταποκρίτρια σε πολλά μέτωπα και έζησε πολλά.


Ενα γυναικείο αμερικανικό σάιτ ήταν το μόνο που την καταδίκασε με το επιχείρημα ότι είναι άφρονο για μια μητέρα δύο παιδιών να καλύπτει τον εμφύλιο στην Πλατεία Ταχρίρ.

Aυτό είναι από τη στιγμή της επίθεσης:

Η Λόγκαν επέστρεψε στη δουλειά της τον Απρίλιο του 2012 και δήλωσε ότι δεν θα ξαναμιλήσει ποτέ για το συμβάν.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.