παιδια 5
Τα Γ.Α.Κ. – Αρχεία Ν. Γρεβενών έχουν τη χαρά να δέχονται σχολικά τμήματα στα πλαίσια της υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Η δραστηριότητα αυτή υπηρετεί ένα από τα βασικά καθήκοντα της υπηρεσίας μας, καθώς δίνει τη δυνατότητα της άμεσης επαφής του κοινού με το αρχειακό υλικό. Πολύ περισσότερο όταν αυτό το κοινό είναι τα παιδιά και η διαμόρφωση της αρχειακής συνείδησης και της αγάπης για την ιστορία βρίσκει «εύφορο» έδαφος.

παιδια 4

Τα προγράμματα μας που απευθύνονται τόσο σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ξεκίνησαν, μετά από την άριστη συνεργασία με την υπεύθυνη του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων με μαθητές δημοτικών σχολείων, οι οποίοι άκουσαν για την έννοια του αρχείου και την σημασία του στη διάσωση της ιστορίας του τόπου.

παιδια 2
Γνώρισαν το πρωτογενές τεκμήριο και την πορεία του μέχρι να φτάσει να βρίσκεται ταξινομημένο στους φακέλους του αρχειοστασίου.
Δούλεψαν πάνω σε τεκμήρια όπως εφημερίδες, φωτογραφίες, χάρτες και έγγραφα, κατασκεύασαν παζλ και ζωγράφισαν την μασκότ της υπηρεσίας μας, τον «ΑμανιταΓαΚη» μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας.

Μάρθα Ματσαρίδου
Γ.Α.Κ. – Αρχεία Ν. Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.