Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣΣτις 7 Ιουνίου θα διεξαχθεί η διαδικασία για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που πρότεινε στο οργανωτικό συμβούλιο του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι η θητεία του δεν πρόκειται να ανανεωθεί, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αυτό «θα βοηθήσει την παράταξη και τη χώρα», ενώ σημείωσε: «Το τελευταίο που μπορώ να κάνω είναι να εγγυηθώ τη διαδικασία, αλλά όχι να την υπαγορεύσω και σας καλώ να αναλάβετε τις ευθύνες σας».

Κάνοντας έναν προσωπικό απολογισμό, ο κ. Βενιζέλος είπε: «αγωνίστηκα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Σήκωσα το βάρος καταστάσεων, αλλά και των ανθρώπων που ντρόπιασαν την παράταξη» και πρόσθεσε ότι είναι λιγότερο το βάρος που σηκώνει για την τελευταία εκλογική ήττα. «Η θητεία μου ολοκληρώνεται, ήταν τριετία είναι μικρή ονομαστικά, αλλά γεμάτη ουσιαστικά».

«Το ΠΑΣΟΚ πλησιάζει προς το μεγάλο Συνέδριο του και να περάσουμε από την αυτοκριτική στη βαθιά αυτογνωσία», τόνισε ενόψει του Συνεδρίου στις 15 Μαΐου και ανέφερε ότι το κόμμα λόγω της κρίσης έχει υποστεί τα τελευταία 5 χρόνια δεινή ήττα.

Στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος δήλωσε υπέρ της βοήθειας σε μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, αλλά αυτό- συμπλήρωσε- αφήνει παντελώς αδιάφορη την κυβέρνηση, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι ενώ του έλειπαν δύο έδρες για την αυτοδυναμία, προτίμησε να συμβάλει εξ αρχής σε μία πολιτική τερατογέννεση που είχε αποφασιστεί πολύ πριν από τις εκλογές. Ακόμη, έκανε λόγο για απόπειρα διείσδυσης στο χώρο της δεξιάς με ανταλλάγματα, πίσω από την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας. Ακόμη, τόνισε ότι δύο μήνες μετά τις εκλογές έχουν επιδεινωθεί όλα τα μεγέθη της οικονομίας και πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε «απόλυτο στρατηγικό εγκλωβισμό».

Από τα βέλη του δεν γλίτωσε ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου τονίζοντας «κάποια στελέχη μας οδήγησαν σε απώλεια δυνατοτήτων και της τρίτης θέσης».

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, στις 4 Μαΐου θα ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό μητρώο του ΠΑΣΟΚ, στις 10 Μαΐου η εκλογή Συνέδρων, στις 15-17 θα γίνει το έκτακτο πολιτικό Συνέδριο, όπου θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για τον νέο πρόεδρο και στις 7 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η εκλογή.

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κεντρική οργανωτική επιτροπή συνεδρίου του κόμματος, ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Στην πορεία αυτή, σύντροφοι και συντρόφισσες, θέλω εδώ, σήμερα, τώρα, ενώπιόν σας, να σας γνωρίσω την πρόθεσή μου να ζητήσω την εμπιστοσύνη σας, όταν έρθει η ώρα, για την ανάληψη της μεγάλης ευθύνης, της ευθύνης της παράταξης», ανέφερε χαρακτηριστικά δηλώνοντας παρών στις εσοκομματικές διαδικασίες.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Κωνσταντινόπουλου έχει ως εξής:

«Βαδίζουμε προς το συνέδριο.

Η περίοδος που διανύουμε σήμερα είναι φορτωμένη με δυσκολίες, προβλήματα, στιγμές – στιγμές ακόμη και αδιέξοδα.

Κάθε παρόμοια φάση, μετάβασης και κρίσης, κρίσης και μετάβασης, δεν συνοδεύεται μόνο με προβλήματα.

Φέρει μέσα της ταυτόχρονα ανάγκες, αιτήματα και ελπίδες.

Είμαστε εδώ για να εργαστούμε για τις νέες ανάγκες, να ανταποκριθούμε στα νέα αιτήματα, να δώσουμε περιεχόμενο στις νέες ελπίδες.

Στη δύσκολη αυτή φάση, που μπορεί να μας απειλεί η απαισιοδοξία, να μας φοβίζει το σήμερα, ακόμη και να μας παραλύουν καμιά φορά οι εικόνες αδιεξόδου, έχουμε χρέος, πολιτικό χρέος, να προσπεράσουμε αποφασιστικά, δημιουργικά και αποτελεσματικά, κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Να σταθούμε απέναντι. Χωρίς επιφυλάξεις και χωρίς αμφιβολίες.

Ερχόμαστε από μακριά και ερχόμαστε από αγώνες.

Για αυτό είμαστε εδώ με πείσμα, με το πείσμα που υπερασπιστήκαμε τα τελευταία χρόνια την αλήθεια, με το πείσμα που σηκώσαμε ψηλά την ευθύνη, σε αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης.

Με το ίδιο πείσμα δίνουμε καθημερινά μάχη στη Βουλή.

Με έναν Σύριζα βαθιά διχασμένο που δεν μπορεί να πάει ούτε πίσω ούτε μπροστά. Ουτοπικά Διχασμένο σχετικά με την Ευρωπαϊκή η μη προοπτική της χώρας.

Την ίδια και πιο βαθιά κρίση περνάει η ΝΔ, αδυνατώντας δυστυχώς να ανταποκριθεί στο ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Είμαι σίγουρος ότι παρακολουθώντας έστω και λίγο το τι συμβαίνει στην Βουλή, όλοι συμφωνούν ότι τον τόσο σημαντικό ρόλο της αντιπολίτευσης-έστω και με μια υπερβολή τον έχει αναλάβει η μικρή ΚΟ του ΠΑΣΟΚ!

Ο χώρος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μεγαλώνει καθημερινά.

Ο σύριζα αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν μπορεί να αποτελέσει το νέο, ότι φέρνει μαζί του το παλιό ..ότι φέρνει μαζί του όλα όσα μας οδήγησαν εδώ.

Η Νέα Δημοκρατία σε αυτή την κρίσιμη στιγμή οδηγείται με δική της πρωτοβουλία όλο και πιο δεξιά.

Η ανάγκη της κοινωνίας να εκπροσωπηθεί αυτός ο χώρος, μας στέλνει μήνυμα για ριζική τομή με το χθες και σχέδιο για το αύριο.

Ο δρόμος μας είναι ένας. Ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων, ναι ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων, όχι όμως των πλαστών μεταρρυθμίσεων.

Στα μεγάλα μέτωπα, μας χρειάζονται αυθεντικές σαρωτικές αλλαγές.

Στο κράτος.

Στο πολιτικό σύστημα.

Στην οικονομία, από το φορολογικό, μέχρι το συνταξιοδοτικό.

Από τη διαδικασία παραγωγής πλούτου, μέχρι τη δίκαιη διανομή του.

Την παιδεία, από το νηπιαγωγείο, μέχρι το πανεπιστήμιο.

Σταθερά προσανατολισμένοι στην ουσία του κοινωνικού, του κοινωνικού μετώπου, με πολιτικές ουσιαστικής υπεράσπισης αυτών που έχουν ανάγκη, πέρα από κάθε εκμετάλλευση και πολιτική κομπορρημοσύνη.

Για όλα αυτά και όλα τα άλλα που είναι αναγκαία, χρειαζόμαστε ένα νέο κόμμα.

Νέο κόμμα, νέα σχέση, νέα εμπιστοσύνη είναι ο δρόμος. Το συνέδριο που έχουμε μπροστά μας, μπορεί να αποτελέσει μια νέα αρχή.

Είναι μια νέα αρχή. Μας χρειάζεται μια τομή στο χρόνο.

Πρέπει να εργαστούμε για αυτό. Με την εμπειρία του πολιτικού μας χώρου, με τη συνείδηση ότι ερχόμαστε από μακριά, γνωρίζουμε σήμερα ότι μόνο μέσα από μια πολιτική αναγέννηση του χώρου, μπορούμε να συνεχίσουμε.

Να συνεχίσουμε δημιουργικά, χρήσιμοι για την Ελλάδα και τους Έλληνες, μόνο έτσι μπορούμε να υπάρξουμε, μόνο έτσι αξίζει να υπάρχουμε.

Στην πορεία αυτή, σύντροφοι και συντρόφισσες, θέλω εδώ, σήμερα, τώρα, ενώπιόν σας, να σας γνωρίσω την πρόθεσή μου να ζητήσω την εμπιστοσύνη σας, όταν έρθει η ώρα, για την ανάληψη της μεγάλης ευθύνης, της ευθύνης της παράταξης».

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.