Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πώς βασάνιζαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη: Mέχρι το κρεβάτι του έσπασαν -Τι γράφει το ποινολόγιο της σχολής (εικόνα)

22 Μαρτίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ΒΑΓΓΕΛΗς ΕΞΑΦΑΝΗΣΗΣοκάρει το πόρισμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αφού στις σελίδες του παρουσιάζονται οι άγριες καταστάσεις που επικρατούσαν στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Στο πόρισμα το οποίο δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, περιλαμβάνονται σελίδες από το ποινολόγιο και το βιβλίο των συμβάντων της σχολής, καθώς και καταθέσεις φοιτητών.

Οπως φαίνεται από το βιβλίο συμβάντων έχουν καταγραφεί περιστατικά με θύμα τον Βαγγέλη, τα οποία στη συνέχεια δεν συνοδεύτηκαν από ανάλογες ποινές στους υπαίτιους. Μάλιστα σύμφωνα με καταθέσεις, η Διεύθυνση της Σχολής, γνώριζε τι συνέβαινε αλλά δεν παρενέβαινε στον βαθμό που θα έπρεπε.

Ενδεικτικό είναι απόσπασμα του φύλακα της σχολής, που γράφει στις 8 Μαρτίου 2014 στο βιβλίο ότι ενώ ο Βαγγέλης έλειπε στην Κρήτη για την Καθαρά Δευτέρα, συμφοιτητές του έσπασαν το κρεβάτι του. Για εκείνο το βράδυ ο φύλακας αναφέρει ότι «όταν πήγα για δεύτερη φορά στις 03.10 τα ξημερώματα να ελέγξω τι συμβαίνει είδα τον… (αναφέρει όνομα σπουδαστή) με κόκκινα χέρια και εμφανώς αναστατωμένο». Όταν ο Βαγγέλης γύρισε την επόμενη μέρα στα Γιάννενα έψαχνε, σύμφωνα με τους μάρτυρες, να βρει τάβλες για να φτιάξει το κρεβάτι του και να μπορέσει να κοιμηθεί.

Σε κατάθεσή του φίλος του Βαγγέλη λέει ότι «ο αρχηγός της παρέας των Κρητικών εμφανιζόταν ως ο εκπρόσωπος των πατριωτών του τα θέματα που προκύπτουν στη σχολή και σχετίζονται με το διευθυντή».

Ωστόσο από το πόρισμα προκύπτει ότι οι φοιτητές από την Κρήτη που τραμπούκιζαν σπουδαστές ήταν, μεμονωμένα παραδείγματα, τα οποία, ωστόσο, έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι θύματα bullying πήγαν να πέσουν και άλλα δύο παιδιά τα οποία αντιστάθηκαν και γλίτωσαν. Οπως καταγγέλλει ένας από τους φοιτητές: «Απείλησαν τον… (αναφέρεται όνομα σπουδαστή) ότι αν ξανακάνει παρατήρηση για φασαρία στο δωμάτιο θα τον κρεμάσει από το παράθυρο», λέει στην κατάθεσή του φοιτητής.

iefimerida

This entry was posted on Κυριακή, 22 Μαρτίου, 2015 at 12:44 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply