Ένα ταξίδι σε αυτές τις πόλεις θα σας πείσει ότι η Αθήνα δεν είναι τελικά και τόσο ακριβή όσο νομίζατε

sigkapouriΤα αποτελέσματα των ερευνών του Economist Intelligence Unit δημοσιεύτηκαν στο time.com και δείχνουν τις 10 πιο ακριβές πόλεις για το 2015, 10 πόλεις που σίγουρα ζουν σε δεδομένα που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Με έρευνες πάνω στο κόστος ζωής και σύγκριση τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του φαγητού, των ενοικίων και του κόστους αναψυχής, ιδού τα αποτελέσματα.

Σιγκαπούρη
Οι έρευνες έδειξαν ότι μισό κιλό ψωμί, 1 μπουκάλι κρασί και ένα πακέτο τσιγάρα στη Σιγκαπούρη φτάνουν τα 36 ευρώ και είναι 11% πιο ακριβή από τη Νέα Υόρκη, η οποία χρησιμοποιήθηκε ως μέτρο σύγκρισης για την έρευνα.

Παρίσι
Στη 2η θέση φιγουράρει η πόλη του έρωτα, όπου ένα καρβέλι ψωμί μπορεί να κοστίζει και 8 ευρώ, ενώ απ’ ό,τι φαίνεται είναι ιδιαιτέρως ακριβό και όσον αφορά τη διασκέδαση και τα ψώνια. Προτιμήστε, λοιπόν, να χαρείτε τα αξιοθέατά του και πείτε “Non!” στις αγορές ρούχων, αν ποτέ βρεθείτε στη γαλλική πρωτεύουσα.

Όσλο
Ακόμη και η μπίρα είναι ακριβή στο Όσλο, ξεπερνώντας μάλιστα το Βερολίνο, αφού 1 μικρό μπουκάλι μπίρας κοστίζει κατά μέσο όρο 4-5 ευρώ, ενώ το εισιτήριο στον κινηματογράφο ξεπερνά τα 10 ευρώ.

Ζυρίχη
Στη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, το γεύμα σε ένα φθηνό εστιατόριο θα φτάσει τα περίπου 20-23 ευρώ το άτομο κι ένας καπουτσίνο τα… 4,5 ευρώ. Κι αν διψάσετε, ετοιμαστείτε να ξοδέψετε κάτι λιγότερο από 4 ευρώ για ένα μικρό μπουκάλι.

Σίδνεϊ
Στη μακρινή Αυστραλία και συγκεκριμένα στο Σίδνεϊ, ένα κιλό μήλα θα σας κοστίσουν περίπου 3,5 ευρώ κι ένα μπουκάλι κρασί γύρω στα 14-15 ευρώ. Κι αν αποφασίσετε να βγείτε για ένα πολύ λιτό δείπνο σε μια συνοικιακή pub, το λιγότερο που θα σας έρθει ο λογαριασμός είναι 32-35 δολάρια για 2 άτομα.

Μελβούρνη
Παραμένουμε στο νότιο ημισφαίριο και την Αυστραλία, για να συναντήσουμε στην 6η θέση τη Μελβούρνη, όπου οι τιμές κινούνται σε παρόμοια επίπεδα με το Σίδνεϊ. Αν καπνίζετε, η Μελβούρνη είναι το μέρος για να το κόψετε, αφού για κάθε πακέτο θα πρέπει να ξοδεύετε πάνω από 10 ευρώ, ενώ μια μπίρα σε συνοικιακή pub κοστίζει γύρω στα 6 ευρώ.

Γενεύη
Πίσω στην Ελβετία, στη Γενεύη θα πληρώσετε περίπου 12 ευρώ για ένα combo γεύμα σε fast food, ενώ η μπίρα σε συνοικιακό μαγαζί φτάνει τα 7-8 ευρώ και ένα γεύμα για 2 σε κάποιο όχι ακριβό εστιατόριο ξεπερνάει τα 30 ευρώ το άτομο.

Κοπεγχάγη
Στην παγωμένη πρωτεύουσα της Δανίας μπορείτε να δώσετε 10 ευρώ για να ζεσταθείτε με ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί ή περίπου 12 ευρώ το άτομο για να «τρυπώσετε» σε μια κινηματογραφική αίθουσα και να παρακολουθήσετε μια ταινία. Τα τσιγάρα και πάλι είναι ακριβότερα από την Ελλάδα, φτάνοντας περίπου τα 6 ευρώ.

Χονγκ Κονγκ
Σας έπιασε λαχτάρα για έναν καπουτσίνο; Στο Χονγκ Κονγκ αυτή τη λαχτάρα θα την πληρώσετε με περίπου 4 ευρώ, όχι και πολύ μακριά από τα ελληνικά δεδομένα, ενώ αν θέλετε να περιπλανηθείτε στην πόλη, το εισιτήριο με τα μέσα μεταφορά θα σας κοστίσει 0,95 ευρώ. Καλό μας ακούγεται.

Σεούλ
Πριν 5 χρόνια η Σεούλ βρισκόταν στην 50η θέση, πλέον, όμως, η πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας έχει ανέβει δυναμικά στη λίστα με τις πιο ακριβές πόλεις, καθώς τα καθημερινά προϊόντα διατροφής είναι αρκετά ακριβά, με το 1 κιλό ψωμί να ξεπερνάει τα 10 ευρώ.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.