Συγκλονίζει η ανακοίνωση των γονιών του Βαγγέλη Γιακουμάκη

ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣΈνα νέο βίντεο από τη Γαλακτοκομική Σχολή που δείχνει την «πίεση» την οποία δεχόταν ο άτυχος Βαγγέλης Γιακουμάκης από συμφοιτητές του εξετάζουν τις

τελευταίες ώρες τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Στη συνέχεια θα το αποστείλουν στην Ασφάλεια Ιωαννίνων που διεξάγει τη σχετική έρευνα για τις συνθήκες εξαφάνισης και θανάτου του 20χρονου σπουδαστή.

Το βίντεο αυτό φέρεται να παρουσίασε τις τελευταίες ώρες ο ιδιωτικός αστυνομικός κ. Γιώργος Τσούκαλης που συμμετέχει στην έρευνα και ο οποίος είχε σχετική συνάντηση το πρωί της Παρασκευής με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Γιάννη Πανούση.

Την ίδια ώρα οι διωκτικές αρχές φέρεται να διαθέτουν στοιχεία ότι το απονενοημένο διάβημα του σπουδαστή σχετίζεται άμεσα με εκβίαση, τις τελευταίες ημέρες πριν από την εξαφάνισή του, από συμφοιτητές που φέρεται να τον απειλούσαν με δημοσιοποίηση προσωπικών υποθέσεων και επιλογών του.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι «το ζήτημα της προγενέστερης βίαιης συμπεριφοράς των συμφοιτητών του έχει μικρό ρόλο στη φυγή και στην αυτοχειρία του 20χρονου. Φέρεται να μεσολάβησαν ορισμένα “ειδικά” γεγονότα τις τελευταίες ημέρες με επαπειλούμενες “αποκαλύψεις” -με την εμπλοκή τουλάχιστον δύο ατόμων- σε βάρος του σπουδαστή που πιθανόν τον οδήγησαν σε αυτή τη μοιραία απόφασή του.

»Πιέσαμε ιδιαίτερα σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής για να πουν τι ακριβώς συνέβαινε και έτσι έχουμε πλέον ορισμένες κρίσιμες πληροφορίες. Τους επισημάναμε ότι έχουν ποινικές ευθύνες και τους είπαμε -ίσως με μία δόση υπερβολής- ότι υπάρχει ζήτημα προφυλάκισής τους.

»Παραμένει άγνωστο αν είχε οποιαδήποτε ενημέρωση για όλα αυτά το οικογενειακό περιβάλλον του σπουδαστή, όμως ζητάμε και νέες καταθέσεις για να μάθουμε τι διημείφθη στην τελευταία τηλεφωνική συνομιλία τους. Ωστόσο αυτά τα νέα ενδεικτικά στοιχεία μπορεί να δώσουν μία σαφή εξήγηση πώς και γιατί πιέστηκε ο 20χρονος, πέρα από την ευαισθησία του χαρακτήρα του. Έχουμε ζητήσει καταθέσεις και από τους συγγενείς του προκειμένου να αντιληφθούμε τι ακριβώς συνέβαινε τις τελευταίες ημέρες».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν επιβεβαιωθεί αυτή η εκδοχή, πιθανόν να αλλάξει και η νομική μορφή της υπόθεσης όχι με την προβληματική κατηγορία για «παραίνεση σε αυτοχειρία» αλλά σε «αυτοχειρία».

Το μυστήριο με το αίμα

Επιπλέον ένα ζήτημα ενδιαφέροντος για τους ερευνητές της υπόθεσης είναι να εξετασθούν τμήματα από χώμα στο οποίο βρέθηκε νεκρός ο άτυχος σπουδαστής σε χωράφι της οδού Μαβίλη.

Όπως ανέφεραν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., «αν εκτιμήσουμε τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο αργός, βασανιστικός θάνατος του νεαρού μετά το κόψιμο των φλεβών του επήλθε μετά την απώλεια τεράστιας ποσότητας αίματος. Παρ’ ότι εκεί που βρέθηκε το σώμα του 20χρονου υπήρχαν λιμνάζοντα νερά, θα έπρεπε λογικά το χώμα να έχει διαποτιστεί με αίμα του άτυχου σπουδαστή, και αυτό θα πρέπει να ανιχνευθεί. Αλλιώς θα πρέπει να αναζητηθεί αν τα πλήγματα στα χέρια του επήλθαν σε άλλο σημείο και απλώς στο σημείο που βρέθηκε άφησε την τελευταία πνοή του…»

tovima


Συγκλονίζει η ανακοίνωση των γονιών του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Συγκλονίζει η δήλωση της Μαρίας και του Αντρέα Γιακουμάκη, γονιών του Βαγγέλη.

Για πρώτη φορά κάνουν λόγο για «ψυχολογική και σωματική βία» που αντιμετώπισε το παιδί τους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η σιωπή με την οποία ο Βαγγέλης αντιμετώπισε την ψυχολογική και σωματική βία όλο αυτό διάστημα, μας επιβάλει να σιωπήσουμε τουλάχιστον για αυτές τις πρώτες ημέρες του πένθους μας και να ζητήσουμε από όλους σας και ιδιαίτερα τα ΜΜΕ να σεβαστούν αυτή την επιθυμία».

Εκφράζουν την επιθυμία τους να να καταδικαστούν και να πληρώσουν οι ένοχοι, αλλά και η Δικαιοσύνη «να δικαιώσει τους αθώους».

«Ο Βαγγέλης δεν είναι μόνο δικό μας παιδί, λένε έγινε και παιδί όλων σας», αναφέρουν.<

Ευχαριστούν τέλος όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα την πόλη των Ιωαννίνων για τη συμπαράσταση αυτές τις δύσκολες ώρες και ζητούν από όλους να συμβάλλουν για την εξάλειψη όλων των μορφών βίας.

Ολόκληρη η δήλωση των δυο γονιών έχει ως εξής:
Ρέθυμνο 20/03/2015

Αισθανόμαστε την υποχρέωση παρόλο το βαρύ μας πένθος και την οδύνη από τον άδικο χαμό του Βαγγέλη μας, να ευχαριστήσουμε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα την πόλη των Ιωαννίνων για την στήριξη και την απλόχερη συμπαράσταση αυτές τις δύσκολες ώρες αγωνίας και θλίψης.

Ο Βαγγέλης δεν είναι πια μόνο δικό μας παιδί.  Έγινε παιδί όλων σας.

Ο άδικος χαμός του παιδιού μας και ο πόνος δεν πρέπει να μας επιτρέψουν να αγνοήσουμε την τεράστια ευθύνη όλων μας αυτή την ώρα, απέναντι σε οποιαδήποτε φαινόμενα βίας, ψυχικής ή σωματικής.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και Δικαιοσύνη ότι θα κάνουν το καθήκον τους καταδικάζοντας τους ενόχους και δικαιώνοντας τους αθώους.

Εμείς που βρεθήκαμε στη θέση αυτή ” που άλλος να μην βρεθεί”, ζητούμε από όλους που σέβονται την μνήμη του Βαγγέλη να συμβάλουν με τις πράξεις τους στην καταδίκη και την εξάλειψη όλων των μορφών βίας που θα μπορούσαν να οδηγήσουνε τα παιδιά μας σε απόγνωση και ενδεχομένως σε τραγικά αποτελέσματα.

Η σιωπή με την οποία ο Βαγγέλης αντιμετώπισε την ψυχολογική και σωματική βία όλο αυτό το διάστημα, μας επιβάλει να σιωπήσουμε τουλάχιστον γι αυτές τις πρώτες μέρες πένθους και να ζητήσουμε από όλους σας και ιδιαίτερα από τα ΜΜΕ να σεβαστούν αυτή μας την επιθυμία.

Σας ευχαριστούμε θερμά

Ανδρέας και Μαρία Γιακουμάκη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.