ΤΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΜΑ

ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑΤο Environmental Working Group κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, αφού πρώτα μελετά, φτιάχνει τη λίστα με τα φρούτα λαχανικά εκείνα που ψεκάζονται με τα περισσότερα φυτοφάρμακα.

Σύμφωνα με το 4allmindsandbodies.com τα φρούτα και τα λαχανικά που ψεκάζονται με τα περισσότερα φυτοφάρμακα είναι τα εξής:

Mήλα
Τα μήλα βρίσκονται πάντα στην κορυφή της λίστας με τα φρούτα και τα λαχανικά με τα περισσότερα φυτοφάρμακα. Το γεγονός ότι προσβάλλονται συχνά από μύκητες και πιάνουν έντομα οδηγεί τους καλλιεργητές συχνά στη λύση του ψεκασμού.


Φράουλες
Οι φράουλες βρίσκονται, επίσης, αρκετά ψηλά στην εν λόγω λίστα. Και αυτό γιατί πιάνουν συχνά μύκητες. Λιγότερα, φυτοφάρμακα, ωστόσο, έχουν βρεθεί στις κατεψυγμένες φράουλες.


Σταφύλια
Τα ψεκάζουν συχνά με διάφορα φάρμακα καθώς γίνονται στόχος εντόμων. Το κακό είναι ότι τα σταφύλια «πίνουν» τα φυτοφάρμακα αυτά.


Σέλινο
Σύμφωνα με μελέτη που έκανε η USDA υπάρχουν πάνω από 60 παρασιτοκτόνα για το σέλινο. Εναλλακτικά μπορεί κάποιος να καταναλώνει μπρόκολο, κρεμμύδια ή ραδίκια.


Ροδάκινα
Είναι γνωστό ότι υπάρχουν πολλά φάρμακα για τα ροδάκινα και για αυτό όλοι  συστήνουν να καταναλώνονται αφού τα ξεφλουδίσουν. Εναλλακτικά, μπορεί κανείς να τρώει καρπούλι, πορτοκάλια, γκρέιπ φρουτ και μανταρίνια.


Σπανάκι
Δυστυχώς είναι ένα από τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά στα οποία έχουν κατά καιρούς βρεθεί διάφορα φυτοφάρμακα.


Γλυκιές πιπεριές
Αλλο ένα λαχανικό που βρίσκεται ψηλά στη λίστα με αυτά που ψεκάζονται συχνά.


Ντοματίνια
Συχνά ψεκάζονται με χημικά. Το γεγονός, όμως, ότι θέλουν λίγο χώρο για να αναπτυχθούν μπορεί να βοηθήσει. Πώς; Μα καλλιεργώντας λίγα στη γωνιά μιας γλάστρας.


Πατάτες
Υπάρχουν πολλά φάρμακα για τις πατάτες, λιγότερα, όμως, για τις γλυκοπατάτες.


Μαρούλι
Δυστυχώς και αυτό το λαχανικό, αρκετές φορές, ψεκάζεται…

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.