Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Μουσικών Ταξιαρχιών και διευθυντής προγράμματος «Στο Κόκκινο»

Βαγγέλης ΒέκιοςΟ μουσικός και ραδιοφωνικός παραγωγός Βαγγέλης Βέκιος πέθανε το πρωί της Τρίτης 17 Μαρτίου.  Τον τελευταίο μήνα νοσηλευόταν σε κώμα στην εντατική του «Ερυθρού Σταυρού», έπασχε από ανεύρυσμα.


Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Μουσικών Ταξιαρχιών, ήταν ο ντράμερ του γκρουπ και έχει συμμετάσχει στους δίσκους τους «Disco Tsoutsouni», «Μουσικές Ταξιαρχίες», «Αν η Γιαγιά μου Είχε Ρουλεμάν», «Made in Greece Vol.1». Ο Βαγγέλης Βέκιος είχε συνεργαστεί με το περιοδικό Ήχος & Hi-Fi και ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός με την εκπομπή «Στις Όχθες του Ιλισσού» στον σταθμό Εν Λευκώ 87,7, τις καθημερινές 8:00 με 9:00μμ παίζοντας ποπ/ροκ. Έχει παίξει τύμπανα στον δίσκο των Πυξ-Λαξ «Ο Ηλιος Του Χειμώνα Με Μελαγχολεί» το 1993. Το τελευταίο του συγκρότημα – το έστησε ο ίδιος- ήταν οι Ελελεϋ που κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ το 2007. Διετέλεσε για χρόνια διευθυντής προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο 105,5» στον οποίο έκανε και μουσικές εκπομπές και υπήρξε από τα πρώτα ιδρυτικά στελέχη του σταθμού από το 2006. Ηταν βασικός εμπνευστής και στέλεχος του μουσικού ενθέτου της Αυγής “Κόκκινη Καρφίτσα”.

Ο ίδιος έγραψε για τον πρώτο δίσκο των Μουσικών Ταξιαρχιών τα εξής: «Είναι πάρα πολλά που μου ‘ρχονται στο νου σκεπτόμενος την έκδοση του πρώτου δίσκου των Μουσικών Ταξιαρχιών. Πρώτα το πώς συζητούσαμε με τις διάφορες εταιρείες δίσκων και το πώς αντιμετωπιζόμασταν “με επιφύλαξη”. Μετά, το θέμα της λογοκρισίας και το πώς πήραμε το νούμερο εκτύπωσης του δίσκου για να κοπεί στο εργοστάσιο της EMI, την αντιμετώπιση εκ μέρους των ηχοληπτών κ.λπ. Αλλά ένα γεγονός που μου έχει μείνει μεταξύ αστείου και σοβαρού ήταν όταν ένα πρωί, λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του δίσκου, βγήκα από το σπίτι μου κατά τις 10 ή 11 το πρωί για να αγοράσω εφημερίδα και να πάω στο σπίτι των γονιών μου που έμεναν ακριβώς ένα τετράγωνο πιο κάτω. Πηγαίνοντας στο σπίτι, βλέπω απέξω το αστυνομικό αυτοκίνητο και τη μητέρα μου να μιλάει μαζί τους. Κάτι κατάλαβα, γυρνάω πίσω στο σπίτι μου, το γνωστό ασφαλίτικο ήταν απέξω και περίμενε. Επιστροφή στο περίπτερο, ελαφρώς αλαφιασμένος παίρνω τηλέφωνο τον Τζιμάκο και τον Δρόλαπα, τους λέω τι συμβαίνει, δίνουμε ραντεβού με τον Τζίμη κοντά στον Άδονι στο Χολαργό και μαζί συναντάμε τον Γιάννη Δρ. Μαθαίνουμε ότι ο Γιώργος Πετσίλας έχει συλληφθεί (διευθυντής της EMI) και ο Μάνος Ξυδούς (παραγωγός) έχει εξαφανισθεί προς άγνωστη κατεύθυνση μέχρι να περάσει το αυτόφωρο. Αλλά το αυτόφωρο δεν τελείωνε γιατί το αδίκημα ήταν “περί τύπου” και ήταν διαρκές. Φιλοξενηθήκαμε σε διάφορα σπίτια στον Στέλιο και στους προδότες της Πεντέλης, στο σπίτι του Χρήστου στην Ραφήνα, και στην Ασκληπιού στο σπίτι των Φατμέ ή του Νίκου Ζιώγαλα (δεν κατάλαβα ποτέ ποιός έμενε εκεί). Στα μεσοδιαστήματα από σπίτι σε σπίτι μας χαιρετούσαν διάφοροι ακροατές του group και χαζογελούσαν συνωμοτικά. Κάποια μέρα (δεν θυμάμαι πώς) έληξε η δίωξη, κάποτε έληξε και το συγκρότημα. Ωραία πάντως περάσαμε.»

Γυναίκα του είναι η Άντρη Βασιλειάδου, ραδιοφωνική παραγωγός. Κηδεύεται την Τετάρτη στις 5μμ από τον ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού.



το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.