Ολόκληρο το νομοσχέδιο για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο

dhmosioΜπαράζ αλλαγών στο Δημόσιο φέρνει το νομοσχέδιο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου, το οποίο αναμένεται να έρθει στη Βουλή το επόμενο διάστημα.


Το εν λόγω νομοσχέδιο θα είναι το δεύτερο μετά από εκείνο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που θα κινείται στο πλαίσιο του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

Περισσότεροι από 40.000 υπάλληλοι αορίστου χρόνου θα μονιμοποιηθούν το προσεχές διάστημα, ενώ θα επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι και δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το νομοσχέδιο ακυρώνονται όλες οι απολύσεις που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα, καταργείται η πολιτική επιστράτευση, μονιμοποιούνται οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου, επανασυστήνεται η δημοτική αστυνομία, καθώς και η ειδικότητα των σχολικών φυλάκων, προβλέπεται η πρόσληψη των επιτυχόντων ΑΣΕΠ και δημιουργείται το πλαίσιο για την εκποίηση των κρατικών αυτοκινήτων. Επίσης οι δημόσιοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου μονιμοποιούνται.


Διαβάστε ολόκληρο το νομοσχέδιο για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.