Βαρύ το πένθος – Εκατοντάδες κόσμου στο τελευταίο αντίο

krhth khdeiaΣτην τελευταία του κατοικία, συνοδευόμενος από γονείς, συγγενείς, φίλους και απλούς πολίτες, Κρητικούς κάθε γωνιάς της μεγαλονήσου, οδηγήθηκε ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης, στο κοιμητήρι του χωριού Σελλί, τόπο καταγωγής του πατέρα του, στο Ρέθυμνο.


Το χωριό πλημμύρισε κόσμο από νωρίς. Περίμεναν όλοι να αποχαιρετίσουν το παλικάρι, που είχε τραγικό και άδοξο τέλος. Νέοι, κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα και φορώντας λευκές κορδέλες είπαν «αντίο» στον σπουδαστή, που αγνοείτο για 38 μέρες και βρέθηκε νεκρός 800 μέτρα από τη σχολή όπου φοιτούσε στα Γιάννενα.

Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία ήταν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Ρεθύμνης Σταύρος Αρναουτάκης, η περιφερειάρχης Μαίρη Λιόνη και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης. Στεφάνι έστειλε ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς.

Η σορός του έφτασε στις 6 το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι της Σούδας

Στο Σελί Ρεθύμνου γράφεται το τελευταίο κεφάλαιο της τραγωδίας του θανάτου του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη που συγκλόνισε το πανελλήνιο η κηδεία του οποίου πραγματοποιείται στο Σελλί Ρεθύμνου.

Η σορός του άτυχου νέου, που συνόδευαν συγγενείς και φίλοι καθώς και πολίτες που, όπως είπαν, έκαναν το ταξίδι για να βρεθούν κοντά στην οικογένεια και να συμπαρασταθούν στο πόνο της, έφτασε στις 6 το πρωί στο λιμάνι της Σούδας με το πλοίο «Κρήτη 2» της ΑΝΕΚ.

Στο λιμάνι της Σούδας είχαν φθάσει από νωρίς το πρωί, από το Ρέθυμνο, φίλοι και συγγενείς του άτυχου νέου που ζητούσαν να χυθεί άπλετο φώς στην υπόθεση του θανάτου του 20 χρόνου. Η σορός του άτυχου νεαρού, συνοδεία αυτοκινητοπομπής, μεταφέρεται στο Ρέθυμνο.

Την ίδια ώρα, η εκπαιδευτική κοινότητα στα Ιωάννινα πενθεί, με τις σημαίες σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια να κυματίζουν μεσίστιες. Από το πρωί, στις σχολικές αίθουσες γίνεται ενημέρωση των μαθητών ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό.

Στις 11:30, λίγο πριν την κηδεία του άτυχου 20χρονου, το κουδούνι λήξης του σχολικού προγράμματος χτύπησε και έκλεισαν οι πόρτες των σχολείων.

Video από το newsit.gr:

Στις 8 το βράδυ προγραμματίζεται συγκέντρωση μπροστά στο δημαρχείο ενάντια στα φαινόμενα βίας και εκφοβισμού, στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Οι έρευνες της Αστυνομίας στρέφονται τώρα στις τελευταίες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης και σε όλες τις επαφές του πριν την εξαφάνισή του.

«Δεν έχει να κλείσει κανένας φάκελος» διεμήνυσε ο θείος του Βαγγέλη, Γιάννης Γιακουμάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Σε πολλές περιπτώσεις, όπως είπε, ο ηθικός αυτουργός προβλέπεται από τον ποινικό νομοθέτη και πρέπει να τιμωρείται πιο αυστηρά ακόμη και από το φυσικό αυτουργό.

«Μακάρι ο Βαγγέλης και ο τραγικός επίλογος στην ιστορία να αποτελέσει το έναυσμα ώστε να υπάρξει επιτέλους ένα τέλος σε μία μακρά αλυσίδα τέτοιων περιστατικών ενδοσχολικής, ενδοφοιτητικής και ενδοσπουδαστικής βίας που δεν καταλήγει πουθενά και είναι άνευ ουσίας» πρόσθεσε.

Μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, είπε ότι «αρχίζουν να ανοίγουν κάποια στόματα στα Γιάννενα».

Η ιατροδικαστική έκθεση αποδίδει τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη σε «αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στο δεξιό επικάρπιο».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για ευρήματα που οδηγούν σε σαφείς ενδείξεις περί αυτοκτονίας του νεαρού σπουδαστή την ημέρα της εξαφάνισής του, με μαχαίρι που είχε πάρει από το ντουλάπι του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν παράλληλα και οι ιδιωτικοί ερευνητές Γιώργος Τσούκαλης και Φώντας Βρόσγας, στην κατοχή του δεν βρέθηκε κανένα σημείωμα που να εξηγεί το απονενοημένο διάβημα, ενώ δεν υπήρχε και κανένα άλλο εύρημα στη νεκροτομή το οποίο να δείχνει άλλη κάκωση ή τραύμα αλλά και την εμπλοκή κάποιου άλλου προσώπου.

Η εισαγγελία Ιωαννίνων εξετάζει εκ νέου το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε στη Γαλακτοκομική Σχολή και στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι ο θάνατος του Βαγγέλη ήταν αυτοκτονία, τότε θα αναζητηθούν οι ηθικοί αυτουργοί.

το βήμα


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.