Αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης, αναφέρει σε έγγραφό του στη Βουλή

ενστολοιΑποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ και να δικαιωθεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων τονίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή σχετικά με την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων του ΣτΕ για τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.


Το έγγραφο διαβιβάστηκε έπειτα από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του Ποταμιού, Αικατερίνη Μάρκου και Ιάσων Φωτήλας.

«Σε κάθε περίπτωση αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να δικαιωθεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων» αναφέρει ο κ. Καμμένος και ενημερώνει τους βουλευτές ότι με εντολή του έχει συσταθεί, με μέριμνα της αρμόδιας υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ, επιτροπή η οποία εξετάζει την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ αναφορικά με το μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στόχος είναι να δοθεί, καταρχήν αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις και εν συνεχεία να ακολουθήσει η καταβολή των οφειλόμενων, με τρόπο που θα καθοριστεί σύντομα μόλις η ως άνω επιτροπή ολοκληρώσει το έργο της. Όπως δε εξηγεί ο κ. Καμμένος, αρκετά από τα ποσά αυτά θα προκύψουν και από περιπτώσεις συμβάσεων εξοπλιστικών, οι οποίες ελέγχονται από τη νεοσυσταθείσα Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου.

Τέλος, ο κ. Καμμένος ενημερώνει ότι το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών στο οποίο ανήκει ο καθορισμός και η ρύθμιση θεμάτων μισθοδοτικού και συνταξιοδοτικού περιεχομένου.

«Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μου, δήλωσα ότι αντιλαμβάνομαι πλήρως τις θυσίες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες είναι τεράστιες. Τα στελέχη είναι άξια θαυμασμού, γιατί παρά τη μείωση του βιοτικού τους επιπέδου, προσφέρουν τα μέγιστα στην πατρίδα» αναφέρει ο Πάνος Καμμένος και προσθέτει: «Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη, αφενός για την οικονομική επίθεση που δέχθηκαν αφετέρου για τη μη συμμόρφωση της προηγούμενης κυβέρνησης στην εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων προκειμένου να αποκατασταθούν οι αδικίες».


Όπως τονίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αποτελεί πρώτιστο μέλημα η αποκατάσταση αυτών των αδικιών και γι΄ αυτόν τον λόγο η πρώτη του εντολή αφορούσε στην άμεση χορήγηση των προβλεπόμενων ημερών εκτός έδρας νομού Έβρου και νησιών Αιγαίου, σε εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 200/93.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.