ΣΕ ΒΑΛΤΩΔΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ

ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣΝεκρός βρέθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί σε βαλτώδη περιοχή της Δημοτικής Επιχείρησης Λίμνης Ιωαννίνων, περίπου 800 μέτρα από τη σχολή του, ο αγνοούμενος 20χρονος σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Τη σορό εντόπισε κάτοικος της περιοχής και ειδοποίησε την Αστυνομία, από την οποία κλήθηκε ο θείος του παιδιού, Γιώργος Βιβιεδάκης, που έσπευσε επί τόπου και αναγνώρισε τον ανιψιό του.

Στην περιοχή βρίσκεται ο ιατροδικαστής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων, Θόδωρος Βουγιουκλάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος φοιτητής από το Ρέθυμνο είχε εξαφανιστεί από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το μεσημέρι της Παρασκευής, 6 Φεβρουαρίου.

Όπως γράφει το protothema.gr σε κατάσταση σοκ ενημερώθηκε η οικογένεια από το θείο του νεαρού φοιτητή τον κ. Γιώργο Βιδιαδάκη που από χθες ήταν μαζί με την ομάδα του Γιώργου Τσούκαλη στα Ιωάννινα και παρακολουθούσε τις έρευνες δυτών που σάρωναν την περιοχή προσπαθώντας να βρουν κάποιο στοιχείο που να τους οδηγούσε στη λύση του μυστηρίου ή τουλάχιστον σε μία ένδειξη για την εξαφάνιση του Βαγγέλη. Οι έρευνες τελικά ολοκληρώθηκαν αλλά με μία τραγική εξέλιξη, αφού εντοπίστηκε το πτώμα του νεαρού Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Αυτήν την ώρα έχει προκληθεί πανικός και κινητοποίηση στα Ιωάννινα ενώ στη Σχολή οι φοιτητές είναι αναστατωμένοι καθώς η εξέλιξη αυτή, ο εντοπισμός του πτώματος δηλαδή του νεαρού φοιτητή, πιστοποιεί ενδεχομένως έναν νέο κύκλο ανακρίσεων και ερμηνειών μαρτυριών, που ίσως να δώσουν απαντήσεις και να φωτογραφίσουν τη λύση στη μυστηριώδη εξαφάνιση και δυστυχώς στον εντοπισμό του πτώματος του νεαρού.

Να σημειωθεί ότι από το πρωί του Σαββάτου, ειδικά εκπαιδευμένοι δύτες, με υποβρύχιες κάμερες κι άλλο εξοπλισμό έψαξαν επιλεγμένα σημεία στο βυθό της λίμνης, αναζητώντας κάποιο ίχνος του αγνοούμενου σπουδαστή. Ήταν η τρίτη, παρόμοια επιχείρηση που έγινε τις τελευταίες ημέρες, χωρίς όμως να αποδώσει κάποιο καινούριο στοιχείο. Παράλληλα συνεχιζόταν μέχρι και αργά το βράδυ η έρευνα της αστυνομίας με συνεχείς καταθέσεις κυρίως από ανθρώπους της Γαλακτοκομικής Σχολής και σπουδαστές που γνώριζαν τον Βαγγέλη.

Στην αναζήτηση ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος βρισκόταν και πάλι στα Γιάννενα, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία μαζί με τον συνεργάτη του Φώντα Βρόσγο συνοδευόμενος από τον θείο του Βαγγέλη Γιώργος Βιδιαδάκης, ο οποίος χθες απηύθυνε για μία ακόμη φορά έκκληση σε όλους όσους ήξεραν κάτι που να αφορούσε την υπόθεση εξαφάνισης του ανιψιού του.

Μέχρι και εκείνη τη στιγμή είχε την κρυφή ελπίδα μέσα του ότι ο Βαγγέλης θα εντοπιζόταν ζωντανός, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη τελικά. Ο κ. Βιδιαδάκης εξάλλου χθες αναγνώρισε πως όσο οι μέρες περνούν τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα και έδειξε πεισμένος ότι οι συνθήκες που επικρατούσαν στη Γαλακτοκομική Σχολή ήταν αυτές που οδήγησαν στην εξαφάνιση του Βαγγέλη.

Στο μεταξύ η οικογένεια ενημερώθηκε από τη διοίκηση του ΕΛΓΟ Δήμητρα για τα αποτελέσματα του πορίσματος, μετά την έρευνα που έγινε. «Το παιδί υφίστατο σωματική και ψυχολογική βία. Πιθανότατα αυτός είναι ο λόγος που έφυγε», είχε πει χθες στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Βιδιαδάκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πτώμα εντόπισε ένας βοσκός, ο οποίος ειδοποίησε τις Αρχές. Δίπλα στο νεαρό φοιτητή βρέθηκε ένα μαχαίρι.

Κατέρρευσε η μάνα του Βαγγέλη

Σε κατάσταση σοκ ενημερώθηκε η οικογένεια από τον θείο του νεαρού φοιτητή τον κ. Γιώργο Βιδιαδάκη που έπρεπε να αναλάβει το βαρύ φορτίο ως εκπρόσωπος της οικογένειας να ενημερώσει για την τραγική αυτή εξέλιξη τη μάνα, τον πατέρα και τα αδέλφια του νεαρού στην Κρήτη. Η τραγική μάνα, η οποία προσπαθούσε μέχρι και την τελευταία στιγμή να κρατά τη φλόγα της ελπίδας ότι το παιδί της ζει και πως θα βρεθεί κάποια στιγμή κατέρρευσε, σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις της ανακοινώθηκε η τραγική είδηση.

Την ίδια ώρα η Κρήτη θυμίζει καζάνι που βράζει μετά την ανακοίνωση του τραγικού τέλους στην υπόθεση του εξαφανισμένου Βαγγέλη ενώ τώρα περισσότερο από ποτέ είναι εντελώς ξεκάθαρο ότι θέλουν όλοι απαντήσεις για τους λόγους που το παιδί έφτασε στο σημείο -όπως τουλάχιστον όλα δείχνουν μέχρι στιγμής- να δώσει τέλος στη ζωή του, για να μπορέσει να απαλλαχθεί από το φρικτό καθημερινό μαρτύριο που ζούσε εγκλωβισμένο στη Σχολή του και δεχόμενο μία κτηνώδη αντιμετώπιση με καθημερινά βασανιστήρια, πειράγματα και απειλές που -αν τελικά ισχύει το σενάριο της αυτοκτονίας αφού ιατροδικαστής και αστυνομία αποκλείουν σε πρώτη φάση την εγκληματική ενέργεια- τον έφεραν σε τόσο μεγάλο βαθμό απόγνωσης που έκρινε ότι η μόνο λύτρωση για εκείνον από το καθημερινό μαρτύριο που βίωνε θα ήταν το να βάλει τέλος στη ζωή του.
Αυτοκτόνησε για να γλιτώσει;

Το σενάριο αυτό όπως εκτιμούν οι αρχές θα δώσει επί της ουσίας απαντήσεις στα όσα αρχικά είχαν ακουστεί να διατυπώνονται και σχετίζονταν σε πρωτοφανή μαρτύρια που φέρεται να υπέστη το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ο οποίος βίωνε την απόλυτη φρίκη από μερίδα συμφοιτητών του που του έκαναν κυριολεκτικά τη ζωή του κόλαση και τον οδήγησαν σε μία απόφαση να προσπαθήσει να βρει τη δική του λύτρωση.

Αν τελικά το σενάριο της αυτοκτονίας είναι και αυτό που θα επικρατήσει ίσως η τραγική ιστορία του Βαγγέλη να είναι ακόμη πιο τραγική με τον νεαρό να αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή του μην μπορώντας να διαχειριστεί μία καθημερινά φρικτή κατάσταση σωματικής και όχι μόνο κακοποίησής του από το περιβάλλον της σπουδαστικής κοινότητας. Πάντως εντός της ημέρας αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανακοινώσεις από την αστυνομία ενώ η κατάσταση στη Σχολή είναι τεταμένη με τους φοιτητές να μη μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι ο νεαρός βρίσκονταν νεκρός μόλις λίγα μέτρα μακριά από τη Σχολή σπούδαζε.

Να σημειωθεί ότι από το πρωί του Σαββάτου, ειδικά εκπαιδευμένοι δύτες, με υποβρύχιες κάμερες κι άλλο εξοπλισμό έψαξαν επιλεγμένα σημεία στο βυθό της λίμνης, αναζητώντας κάποιο ίχνος του αγνοούμενου σπουδαστή. Ήταν η τρίτη, παρόμοια επιχείρηση που έγινε τις τελευταίες ημέρες, χωρίς όμως να αποδώσει κάποιο καινούριο στοιχείο. Παράλληλα συνεχιζόταν μέχρι και αργά το βράδυ η έρευνα της αστυνομίας με συνεχείς καταθέσεις κυρίως από ανθρώπους της Γαλακτοκομικής Σχολής και σπουδαστές που γνώριζαν τον Βαγγέλη. Στην αναζήτηση ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος βρισκόταν και πάλι στα Γιάννενα, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία μαζί με τον συνεργάτη του Φώντα Βρόσγο συνοδευόμενος από τον θείο του Βαγγέλη Γιώργος Βιδιαδάκης, ο οποίος χθες απηύθυνε για μία ακόμη φορά έκκληση σε όλους όσους ήξεραν κάτι που να αφορούσε την υπόθεση εξαφάνισης του ανιψιού του.

Μέχρι και εκείνη τη στιγμή είχε την κρυφή ελπίδα μέσα του ότι ο Βαγγέλης θα εντοπιζόταν ζωντανός, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη τελικά. Ο κ. Βιδιαδάκης εξάλλου χθες αναγνώρισε πως όσο οι μέρες περνούν τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα και έδειξε πεισμένος ότι οι συνθήκες που επικρατούσαν στη Γαλακτοκομική Σχολή ήταν αυτές που οδήγησαν στην εξαφάνιση του Βαγγέλη. Στο μεταξύ η οικογένεια ενημερώθηκε από τη διοίκηση του ΕΛΓΟ Δήμητρα για τα αποτελέσματα του πορίσματος, μετά την έρευνα που έγινε. «Το παιδί υφίστατο σωματική και ψυχολογική βία. Πιθανότατα αυτός είναι ο λόγος που έφυγε», είχε πει χθες στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Βιδιαδάκης.

Να σημειωθεί ότι στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος φοιτητής από το Ρέθυμνο είχε εξαφανιστεί από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το μεσημέρι της Παρασκευής, 6 Φεβρουαρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.