ΘΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
TOYRISTIKH ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Ικανοποιητικό αριθμό επαγγελματικών συναντήσεων ανάμεσα σε στελέχη της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας (ΕΤΔΥΜΑ) και σε εκπροσώπους γερμανικών και όχι μόνο τουριστικών γραφείων πραγματοποιήθηκαν στη γερμανική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια μιας από τις μεγαλύτερες στον κόσμο τουριστικές εκθέσεις, της Ι.Τ.Β. στο Βερολίνο, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου 2015. Σε μια Έκθεση που αποτελεί παγκόσμιο σταθμό για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος και αποτυπώνει τις τάσεις της γερμανικής τουριστικής αγοράς συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 εκθέτες από 186 χώρες και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των διοργανωτών ο αριθμός των επισκεπτών άγγιξε τους 175.000 ενώ μεγάλη αύξηση σημείωσε και ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών φτάνοντας τους 115.000 επισκέπτες.

Η Εταιρεία Τουρισμού πήρε μέρος ως συνεκθέτης στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού προβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις σπάνιες ομορφιές ενός άθικτου φυσικού περιβάλλοντος και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Δυτικής Μακεδονίας. Την εταιρεία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Παναγιώτης Κώττας, ο Γενικός Διευθυντής κ. Θεόδωρος Χαρτοματσίδης και το μέλος και εκπρόσωπος των Τουριστικών Καταλυμάτων κ. Χρήστος Παύλου.
b2
Το περίπτερο της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας επισκέφθηκαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Πάνο Λειβαδά όπως επίσης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης. Στο περίπτερο της εταιρείας βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Καστοριάς κ. Δημήτρης Πετρόπουλος και η κυρία Σουλτάνα Ζορπίδου από την Culture 8, εταιρεία που δραστηριοποιείται ήδη στη γερμανική αγορά με αντικείμενο τις πολιτισμικές και φυσιολατρικές διαδρομές.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων προκαθορισμένων και μη, παρουσιάσθηκαν οι τουριστικές προτάσεις και δυνατότητες της Δυτικής Μακεδονίας – κυρίως εκείνες που σχετίζονται με τις ειδικές μορφές τουρισμού όπως προτάσεις για περιπατητικές διαδρομές & adventure διακοπές, πολιτιστικές θεματικές εξορμήσεις, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και χώρους που παρουσιάζουν έντονο ιστορικό ενδιαφέρον, προσκυνηματικές περιηγήσεις, αποδράσεις και εκδρομές, γαστρονομία και τοπικά προϊόντα προκειμένου να μπουν ως προτάσεις διακοπών στο μικροσκόπιο εξέτασης συνεργασιών.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της εταιρείας σε συνεργασία με τα μέλη του reisequalitaet κ.κ. Stefan Bucker, Thomas Fettback & Rolf Geinert διερεύνησαν τρόπους συνεργασίας προωθώντας συγκεκριμένες προτάσεις σε αλυσίδες τουριστικών γραφείων της Γερμανίας και ήρθαν σε επαφή με ΤΟ της γερμανικής αγοράς, μεταξύ άλλων με τους Marten Lange και Alexander Jolivet από το dreizackreisen, τον κ. Cheretis της Meeting Point, τον κ. Kauferstein του RDK touristik, την κ. Rita Hagen από το Alpin Tour καθώς και με τον κ. Jaroslaw Figiel του Exploruj από την αγορά της Πολωνίας ο οποίος έδειξε έντονο ενδιαφέρον για την περιοχή.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό εάν λάβουμε υπόψη και την αναφορά που έκανε ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (DRV) κ. Norbert Fiebig κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου των εγκαινίων της Έκθεσης, ο οποίος εξήρε την ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού για το 2015, εκτιμώντας διψήφιο ποσοστό αύξησης της τουριστικής κίνησης για την Ελλάδα.
b1
Η προώθηση της περιοχής στην αγορά της Γερμανίας θα κλιμακωθεί μέσω ποικίλων επικοινωνιακών δραστηριοτήτων, αφενός με την επίσκεψη Γερμανών εκπροσώπων Τύπου η οποία θα πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή του ΕΟΤ Γερμανίας έπειτα από τη συνάντηση που είχε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Χαρτοματσίδης με την Προϊστάμενη του γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας κ. Ευτυχία-Χριστίνα Αιβαλιώτη, αφετέρου με αντίστοιχη επίσκεψη τουριστικών πρακτόρων στην περιοχή στο πλαίσιο ταξιδιού εξοικείωσης με τη Δυτική Μακεδονία στο τέλος Ιουνίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.