Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ποιες αποδείξεις θα μπαίνουν στη λοταρία της εφορίας για 10.000 ευρώ

12 Μαρτίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

Σε λοταρία θα μπαίνουν οι αποδείξεις που θα συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Συγκεκριμένες αποδείξεις και όχι όλες θα μπαίνουν στο καλάθι της “λοταρίας” της εφορίας, που σύμφωνα με το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου, θα επιβραβεύει τους συνεπείς φορολογούμενους.


Όπως αναφέρει το “Έθνος”, στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθούν κίνητρα στους πολίτες να απαιτούν αποδείξεις από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους, που σήμερα φοροδιαφεύγουν.

Στη λεγόμενη “λοταρία”, που θα κληρώνει μετρητά που μπορεί να φτάνουν και μέχρι τα 10.000 ευρώ το μήνα θα μπαίνουν αποδείξεις για τις συναλλαγές που θα έχουν οι φορολογούμενοι με υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτήρια, αισθητικούς, γιατρούς, λογοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, λογιστές, καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα, φροντιστήρια, σχολές χορού κ.α.

Επίσης θα μπαίνουν αποδείξεις από λογαριασμούς σε μπαρ, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, ενώ θα εξαιρεθούν επιχειρήσεις που εκδίδουν πάντα αποδείξεις, όπως τα σούπερ μάρκετ.

Στείλε μου μήνυμα, χρόνια το περιμένω

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, προβλέπει ότι κάθε φορολογούμενος θα στέλνει μέσω κινητού, με SMS ή μέσω μιας ηλεκτρονικής εφαρμογής στο Taxisnet τον αριθμό απόδειξης που έχει συλλέξει. Στη συνέχεια θα μπορεί να μετέχει σε κληρώσεις χρηματικών ποσών. Ο αριθμός της κάθε απόδειξης, την οποία θα αποστέλλει ο φορολογούμενος, θα μετέχει στην κλήρωση ως “λαχνός”.

Οι κληρώσεις θα γίνονται κάθε μήνα και ο αριθμός των τυχερών θα είναι τουλάχιστον 4ψήφιος με κέρδη τα οποία σε πρώτη φάση θα φθάνουν έως και τα 1000 ευρώ. Επίσης δεν αποκλείεται να καθιερωθούν μεγαλύτερα έπαθλα έως 10.000 ευρώ ή και μια μεγάλη κλήρωση στο τέλος κάθε χρονιάς.

έθνος


This entry was posted on Πέμπτη, 12 Μαρτίου, 2015 at 17:22 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply