Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Παπανδρέου – Σημίτης έτοιμοι να παραδώσουν τα γραφεία στην Βουλή

12 Μαρτίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

Ζητούν από την Ζωή Κωνσταντοπούλου να τους διατεθούν χώροι αλλού

παπανδρεου βουληΈτοιμοι να παραδώσουν τα γραφεία τους στο κεντρικό κτήριο της Βουλής εμφανίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώην πρωθυπουργοί Γ. Παπανδρέου και Κ. Σημίτης, οι οποίοι έχουν ήδη αποστείλει σχετική επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αφήνουν ωστόσο να εννοηθεί ότι θα επιθυμούσαν να τους παραχωρηθούν γραφεία σε άλλα κτήρια της Βουλής, όπου δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου ανάλογο με εκείνο που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του Κοινοβουλίου στο κεντρικό κτήριο.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί επιστολή της Προέδρου της Βουλής με την οποία τους ζητούσε να παραδώσουν τα γραφεία που διατηρούν στο ισόγειο του κοινοβουλίου προκειμένου να αξιοποιηθούν από τις υπηρεσίες της Βουλής και τους βουλευτές και χωρίς να τους θέτει πιεστικά θέμα χρόνου. Πάντως, η κυρία Κωνσταντοπούλου τους άφηνε σαφώς να καταλάβουν ότι δεν μπορούν πλέον να διατηρούν τα γραφεία τους, τα οποία συνολικά καταλαμβάνουν 200 τ.μ. (μαζί με του πρώην πρωθυπουργού Κων. Μητσοτάκη, από τον οποίο εκκρεμεί απάντηση για το τι προτίθεται να πράξει).

Αξίζει να αναφερθεί ότι σχετικά με τους «αναγκαίους χώρους» που παραχωρούνται στους πρώην πρωθυπουργούς, ο Κανονισμός της Βουλής (Μέρος Β΄) προβλέπει ότι αυτοί διατίθενται στο Βουλευτήριο, όπως και ισχύει σήμερα, ωστόσο, επισημαίνει ότι διατίθενται «με απόφαση του Προέδρου της Βουλής», όπως και οι έξι αστυνομικοί που προβλέπονται για τους ίδιους από την Φρουρά της Βουλής.

This entry was posted on Πέμπτη, 12 Μαρτίου, 2015 at 15:39 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply