BOYLHΣυγκροτήθηκε η επιτροπή της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων έπειτα από μία μαραθώνια συνεδρίαση στην Ολομέλεια που διήρκεσε ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Σαφές μήνυμα προς τη Γερμανία για το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων αλλά και για την υφιστάμενη διαπραγμάτευση -τα οποία συνέδεσε- έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Η κυβέρνηση θα εργαστεί άοκνα ώστε με ισότιμους όρους να συνδράμει να βρεθει λύση ώστε η Ελλάδα να τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της αλλά και να τηρηθούν όλες οι υποχρεώσεις προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό στο ακέραιο» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Θέση υπέρ της εκτέλεσης της απόφασης του Αρείου Πάγου για το Δίστομο πήρε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Τελικά η γοητεία του ψέματος έχει ταλαιπωρήσει το έθνος ιστορικά» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην τοποθέτησή του. Ο κ. Βενιζέλος προέταξε την προετοιμασία της ελληνικής Δημοκρατίας νομικά και πολιτικά στην υπόθεση της διεκδίκησης των γερμανικών επανορθώσεων, ως μείζον θέμα έναντι των «επικοινωνιακών εσωτερικών αναγκών».

Από την πλευρά του ο Σπύρος Λυκούδης εξέφρασε τη στήριξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του «Ποταμιού» στην διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

Εξήγησε παράλληλα πως το έργο της επιτροπής είναι «εθνικό θέμα» και πως δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο κομματικών αντιπαραθέσεων και επισήμανε πως αποτελεί ευθύνη όλων των κομμάτων «να μην ρίχνουμε λάδι στη φωτιά του υστερικού εθνικισμού αλλά να προσεγγίσουμε τα σύνθετα αυτά προβλήματα με πνεύμα που να αρμόζει στις σχέσεις μεταξύ συνεργατών μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο» .

newspost

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.