Δεν είναι όλοι σταρ του Hollywood Robert Downey Jr. για να κλείνουν συμφωνίες με 50 εκατ. δολάρια την ταινία. Ούτε κατά διάνοια…

greyΟ κύριος Γκρέι και οι αποχρώσεις του έφτασαν τα γεμίζουν τις τσέπες της παραγωγής μέσα σε μία νύχτα. Ωστόσο ο πρωταγωνιστής, Jamie Dornan αρκέστηκε σε ένα μεροκάματο της τάξης των 80.000 δολαρίων.

Και να φανταστείτε ότι στον πιο γνωστό (και πιο γοητευτικό) Charlie Hunnam του είχαν προτείνει 125.000 δολάρια. Περικοπές. Βέβαια στο σίκουελ υπολογίζεται ότι το σύνολο των αποδοχών του για να ξαναμπεί στο Κόκκινο Kinky Δωμάτιο θα φτάσει τα 4.5 εκατ. δολάρια.

Μπορεί το όνομα Spencer Lacey Ganus να μη σας λέει τίποτα αλλά όλοι την έχουμε ακούσει. Είναι η φωνή της έφηβης Elsa του Frozen, της μεγαλύτερης εισπρακτικής επιτυχίας στην ιστορία του animation. Κι όμως, το μεροκάματό της- μία μέρα δούλεψε μάλιστα- ήταν μόλις 926 δολάρια. Ωστόσο, χάρη στην επιτυχία της ταινίας τελικά της καταβλήθηκε το ποσό των 10.000 δολαρίων.

Ότι τον Jonas Hill τον «έριξαν» στο Λύκο της Wall Street, δεν είναι μυστικό. Μόλις 60.000 δολάρια για μία ταινία του Scorsese που όχι μόνο μιλούσε για εκατομμύρια δολάρια αλλά τα έδινε κιόλας …στον DiCaprio, κυρίως. 10 εκατομμύρια λένε οι φήμες.

Πιο τυχερός- λέμε τώρα- ήταν ο Chris Evans, ο οποίος πήρε 300.000 δολάρια για να υποδυθεί τον Captain America. Μετά με τους Avengers βέβαια ανέβηκε στα 2-3 εκατ., που αν το συγκρίνεις με τα 50 του Robert Downey Jr και τα 4-6 εκατ. της Scarlett Johannson (για τους Avengers όχι δική της ταινία) πάλι ριγμένος είναι.

Σε καμία περίπτωση όμως πιο ριγμένος από τον Barkhad Abdi, που πήρε 65.000 δολάρια για τον Captain Phillips, με τον Tom Hanks, μία ταινία με budget τα 55 εκατ. δολάρια.

Και αν αυτό δε σας έκανε εντύπωση, ακούστε και το απίστευτο: Ο Sean Astin, ο πιστός φίλος του Frodo, o Sam, πήρε  250.000 δολάρια για την τριλογία του Άρχοντα. Αν εξαιρέσεις τα μπόνους που πήραν οι ηθοποιοί, επειδή η ταινία πήγε καλά,  αλλά και τις φήμες που θέλουν τον Elijah Wood να πήρε 1 ακτ. δολάρια από τη δίλεπτη εμφάνισή του στο The Hobbit, η αδικία είναι κατάφωρη.

Τι και αν κάποτε μεσουρανούσε με τα εκατομμύρια να του προσφέρονται απλόχερα, ο John Travolta έκλεισα στα 150.000 δολάρια για να υποδυθεί τον Vincent Vega στο Pulp Fiction. Λεφτά πολλά μπορεί να μην πήρε αλλά ξανάχτισε την καριέρα του χάρη στον Quentin Tarantino.

Αν και του απέφερε την πρώτη υποψηφιότητά του για Oscar, ο Ryan Gosling αρκέστηκε στα 1.000 δολάρια τη βδομάδα για το Half Nelson. Με την αναγνωσιμότητα έκανε απόσβεση βέβαια.

Ο McConaughey, που με την ερμηνεία του στο Dallas Buyers Club άλλαξε την κινηματογραφική του πορεία και το status του ως ηθοποιός χαρακτήρων και όχι απλά μυών, απέρριψε πρόταση 15 εκατομμυρίων για να παίξει στο remake του Magnum P.I.. Αμέσως μετά, η πρόταση για 200.000 δολάρια για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο οσκαρικό δράμα του Jean-Marc Vallée, τον δικαίωσε στα Oscar.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.