Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ

ΕΥΔΑΠ (ΑΠΕ-ΜΠΕ / ORESTIS PANAGIOTOU)Τρεις υπάλληλοι της ΕΥΔΑΠ… συνέχισαν μία ληστεία από κακοποιούς και -μέσα στη γενική σύγχυση- άρπαξαν και αυτοί μεγάλο χρηματικό ποσό από το

ταμείο της εταιρείας.

Σε αυτό το εντυπωσιακό συμπέρασμα φαίνεται να έφθασαν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής που ερεύνησαν μία ληστεία που έγινε -χωρίς να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε- το μεσημέρι της προηγούμενη Δευτέρας, 2 Μαρτίου, στο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της ΕΥΔΑΠ στην οδό Παναγή Τσαλδάρη Μαρούσι.

Δύο άντρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα εφόρμησαν στο εσωτερικό του καταστήματος της ΕΥΔΑΠ την ώρα που ήταν σε εξέλιξη χρηματαποστολή και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση και την αρχική καταμέτρηση άρπαξαν περίπου 70.000 ευρώ. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Την υπόθεση άρχισε να ερευνά κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής το οποίο ωστόσο βρέθηκε προ εκπλήξεως. Από την ανάλυση των καμερών και από άλλα στοιχεία της υπόθεσης ανακάλυψε ότι οι ληστές άρπαξαν περίπου 55.000 ευρώ και τα υπόλοιπα περίπου 15.000 κατέληξαν στις τσέπες τριών υπαλλήλων της εταιρείας που ήσαν παρόντες στο περιστατικό και κατηγορούνται ότι δεν άφησαν να πάει χαμένη την «ευκαιρία».

Όπως σχολίαζαν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., «είναι εντυπωσιακό που τρεις υπάλληλοι χωρίς καμία άλλη ποινική εμπλοκή δεν είχαν κανένα δισταγμό και αναστολή να εκμεταλλευθούν αμέσως αυτήν την εγκληματική περίσταση και να αρπάξουν και μοιρασθούν το συγκεκριμένο ποσό».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας «τρείς ημεδαποί, δύο άνδρες ηλικίας 46 και 48 ετών και μία 60χρονη γυναίκα, υπάλληλοι Επιχείρησης Κοινής Ωφέλειας για υπεξαίρεση χρημάτων, από το υποκατάστημα της επιχείρησης που εργάζονταν ως ταμίες και προηγουμένως είχε διαπραχθεί ένοπλη ληστεία.Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της ψευδορκίας και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα και από την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού του καταστήματος, ο 46χρονος και η 60χρονη, που εργάζονταν ως ταμίες, μετά τη διάπραξη της ληστείας, αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο και ιδιοποιήθηκαν παράνομα χρηματικό ποσό, μέρος του οποίου έδωσαν την επομένη στον 48χρονο, επίσης εργαζόμενο ως ταμία, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ληστείας απουσίαζε με ολιγόωρη άδεια.

Ο 46χρονος και η 60χρονη, κατά την εξέταση τους για την ληστεία, κατέθεσαν ότι, το αφαιρεθέν από τους ίδιους χρηματικό ποσό, είχε αφαιρεθεί από τους άγνωστους δράστες που είχαν διαπράξει προηγουμένως την ληστεία.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.