Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑ || Το σχέδιο για τη λοταρία με τις αποδείξεις – Πόσα θα κερδίζετε και πώς

Μάρτιος 10th, 2015 by Χρήστος Μίμης

λοτταριαΈνα παλαιότερο σχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, επαναφέρει η σημερινή κυβέρνηση με σκοπό την είσπραξη εσόδων και μάλιστα σε μόνιμη βάση αλλά και και την ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης.

Μια από τις μεταρρυθμίσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση χθες στους δανειστές κάνει λόγο για «λοταρία» με τις αποδείξεις λιανικής.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Επιπλέον κίνητρα ώστε οι πολίτες να διεκδικούν τις αποδείξεις στις συναλλαγές τους με τη θέσπιση αυτόματης διαδικασίας ώστε οι αποδείξεις λιανικής πώλησης να μπαίνουν σε «λοταρία». Αυτή η πρακτική θα επιβραβεύει την καλή φορολογική συνείδηση».

Η πρόταση της λοταρίας με τις αποδείξεις είχε ήδη ακουστεί από το 2010 ενώ μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είχαν επαναφέρει το θέμα. Σύμφωνα με το σχέδιο εκείνο, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί και από την παρούσα κυβέρνηση θα στηθεί μια λοταρία με έπαθλα χρηματικά ποσά από 500 έως 1.000 ευρώ. Τη θέση του λαχνού θα έχει η απόδειξη που θα παίρνει ο κάθε πολίτης τον μοναδικό αριθμό της οποίας θα στέλνει με ένα απλό sms στο τερματικό της αρμόδιας υπηρεσίας και κάθε μήνα θα γίνεται μια κλήρωση με πολλούς τυχερούς.

Μάλιστα πηγές ανέφεραν πριν μερικούς μήνες πως δεν αποκλείεται να δοθούν και μεγαλύτερα ποσά έως και 10.000 ευρώ ανάλογα και με την επιτυχία του μέτρου. Η πρόταση παρουσιάστηκε και στις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι με την τρόικα να μην παίρνει σαφή θέση αλλά να ζητά περισσότερα στοιχεία. Ισχυρό χαρτί της ελληνικής πλευράς είναι η εφαρμογή του στην Πορτογαλία με θεαματικά αποτελέσματα καθώς η ζήτηση αποδείξεων έφτασε στο 45% με έσοδα 800 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα εξάμηνο.

Η λοταρία των αποδείξεων εφαρμόζεται επίσης στη Μάλτα, τη Σλοβακία, την Ταϊβάν, την Αργεντινή, την Κολομβία, το Πόρτο Ρίκο και τη Βραζιλία.

Με βάση το πορτογαλικό μοντέλο εκείνος που θα κερδίσει στην κλήρωση μπορεί να κερδίσει αυτοκίνητο ή μετρητά, ενώ στη Σλοβενία και τη Μάλτα, τα κέρδη περιορίζονται μόνο σε μετρητά.

ημερησία

This entry was posted on Τρίτη, Μάρτιος 10th, 2015 at 11:33 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply