ΑΥΛΑΙΣ 15/2/2015ελπιδα - συλλογοσ αλληλεγγύης γρεβενων

Με την παρουσία 124 μελών και φίλων του Συλλόγου Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Γρεβενών ‘’Ε ΛΠ Ι Δ Α ’’ και τις ευλογίες του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών κ.κ. Σεραφείμ πραγματοποιήθηκε η κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας για το 2015, την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στις Αυλαίς.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ευαγγελία Μπόγκια εκπροσωπώντας το Διοικητικό Συμβούλιο απευθυνόμενη στους παρ’εβρισκόμενους είπε:        

Αγαπητά μέλη και φίλοι της ‘’Ε Λ Π Ι Δ Α Σ’’ καλώς ήρθατε στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, εκδήλωση που έχει θέση ετήσιας Γενικής Συνέλευσης.

Σας ευχαριστούμε για την ανταπόκριση να είσαστε δίπλα μας στην αρχή της νέας χρονιάς.

Η παρουσία σας μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την πορεία μας στο 19ο χρόνο της ζωής του Συλλόγου μας. ΄Ηδη το 2014 πέρασε στην ιστορία. Ήταν για τους περισσότερους από εμάς μια χρονιά δύσκολη, βαριά, στη σκιά της κρίσης και ότι τη συνοδεύει. Ανασφάλεια, εσωστρέφεια, απαισιοδοξία, φόβος για το αύριο. Για κάποιους συμπολίτες μας όμως ήταν δυσβάσταχτη μη έχοντας πόρους από κάπου. Αυτούς τους συμπολίτες μας , όπως κάνουμε πάντα, προσπαθήσαμε τη χρονιά που πέρασε να στηρίξουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Δυνατότητες που δοκιμάστηκαν βέβαια γιατί η κρίση δεν φαίνεται να υποχωρεί.  Και αν σε όλες τις προηγούμενες εκδηλώσεις, όπως η σημερινή, που κάνουμε των απολογισμό δράσεων της ‘’Ε ΛΠ Ι Δ Α Σ’’ λέγαμε ότι η χρονιά που πέρασε ήταν καλύτερη από την προηγούμενη, σήμερα δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τη χρονιά που μόλις αφήσαμε. Η κρίση, ίσως γιατί την προκαλέσαμε, δεν μας άγγιξε απλά, έκανε έντονη την παρουσία της στην‘ ’ΕΛΠΙΔΑ’’.

Πάνω από 10.000 € μειωμένα τα έσοδα μας. Βέβαια η προηγούμενη χρονιά ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή και λόγω της οικονομικής ενίσχυσης της Ευrobanκ με 7.000 € και όχι μόνον αυτής.

Τα μειωμένα έσοδα βέβαια δεν μας εμπόδισαν να διαθέσουμε στους ωφελημένους της   ‘’Ε Λ Π Ι Δ Α Σ’’ το μεγαλύτερο ποσόν στην ιστορία του Συλλόγου. Πάνω από 25.000 € και αυτό λόγω του μεγάλου αποθεματικού του Ταμείου του 2013. Και ενώ διαθέσαμε πολλά,

όλοι οι δείκτες των εσόδων είναι αισθητά μειωμένοι. Ίσως γιατί η κρίση βάθυνε , ίσως γιατί ως Διοικητικό Συμβούλιο δεν εργαστήκαμε όσο έπρεπε.                                                            

Με την δημοσίευση, σε σύντομο χρονικό διάστημα, του Οικονομικού Απολογισμού και του Απολογισμού των Δράσεων μας του 2014, θα ανασυνταχθούμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας, για να δικαιώσουμε όσους συμπολίτες μας προσδοκούν σε εμάς στην κρίσιμη περίοδο που ζούμε.

Εν κατακλείδι δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι η ‘’Ε Λ Π Ι Δ Α’’ θα αντέξει στην κρίση και στο χρόνο. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη, της μικρής σχετικά, μερίδας των πολιτών που τη στηρίζουν και παράλληλα να μπορέσουμε, ως Δ.Σ., να πείσουμε και άλλους, ότι υπηρετώντας με πίστη και ανιδιοτέλεια τις αξίες της Αλληλεγγύης και του Εθελοντισμού μπορούμε να κερδίσουμε για περισσότερους πολίτες αξιοπρεπή διαβίωση, μέχρι να περάσει η κρίση.                                                                      

Όσους στήριξαν για το 2014 την ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’ θέλουμε να ευχαριστήσουμε σήμερα.    Αρχίζουμε όπως πάντα από τα παιδιά.

Από καρδιάς ευχαριστούμε, τους μαθητές του Β’ Γυμνασίου Γρεβενών, το Γυμνασιάρχη τους Δημήτριο Μιχαλόπουλο και τις εκπαιδευτικούς Τζιούφα Παναγιώτα και Παπαμιχαλάκη Κατερίνα,

τους μαθητές του Γ1 και Ε2 του Δ΄ Δημοτικού Σχολείου για τη διαχρονική στήριξη και το δάσκαλο τους Άλκη Καραμήτρο, τους μαθητές της Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης και τον καθηγητή Στέργιο Πουρνάρα που είναι η καρδιά των εκδηλώσεων Αγάπης των γιορτών. Τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ. και τα παιδιά της Θεατρικής Ομάδας των Εργατικών Κατοικιών που έκλεψαν τις καρδιές μας.

Υποκλινόμαστε με θαυμασμό μπροστά στα παιδιά της ‘’ ΕΛΠΙΔΑΣ’’. Σε αυτά που μας βοηθούν και σε εκείνα που βοηθούμε και πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Ελπίδα για το αύριο μπορεί να προκύψει μόνον όταν όλα τα παιδιά του κόσμου γίνουν δικά μας παιδιά.

Ευχαριστούμε θερμά όσους στήριξαν οικονομικά το έργο μας με διάφορα ποσά όπως τους, Μαίρη Καραγκιόζη με 1000 €, ΑLRHA WOOD ΠΙΝΔΟΣ 300 €, το Γραφείο Τουρισμού ‘’ΚΟΥΤΣΟΜΗΤΡΟΣ’’ 120 €, Μαρία Καιμάκη 100€, Μαχαίρα Σούλα 60€,Παπά Κατερίνα 70 € Προκοπίου Βασίλη, Διάφα Πιπίνα, Μήτσαλη Ισμήνη, Γιαννάκη Ξένια, Ηλιακοπούλου Κατερίνα από 50€ αντίστοιχα και όλους όσους έδωσαν μικρότερα ποσά.

Ευχαριστούμε πολύ όσους τίμησαν δικούς τους ανθρώπους που ‘’έφυγαν’’ καταθέτοντας στο Ταμείο της ‘’ΕΛΠΙΔΑΣ’’. Στη μνήμη της Δήμητρας Καραθάνου οι, Παναγιώτης Ματθ. Γιώτας 100€,Κων/νος Τσουκαλάς 50€, Εύη Κοκκίνου 50€, Ευαγγελία Μπόγκια 25€. Του   Χρήστου Παρασκευίαδη οι, οικογένεια του 150€, διάφοροι συγγενείς 135€. Του Ντίνου Κοντογάννη οι, Μιράντα Νάκα 110 €, οικογένεια Γεωργίου Δημητριάδη 50€. Του Στάθη Σιούλη, η σύζυγος του Φρειδερίκη 200€. Της Αναστασίας Ταμπουρατζή οι, Βασίλης Ταμπουρατζής 100€, Ελένη Κούσκουρα 50. Της Σοφίας Τζιούγκρα οι, Ελένη Κούσκουρα 20, Ευαγγελία Μπόγκια 20€. Της Γιαννοπούλου Ισμήνης ο Μιχάλης Γραμμάτης 100€. Του Κωσταντίνου Φάρρου ο Παναγώτης Ματθ. Γιώτας 50€. Και τέλος ο  Στέργιος Σακελάρης στη μνήμη των, Κων/νου Γρηγορίου 50€, Κλημεντίνης Γκαύρα 20€ και Αναστασίας Ταμπουρατζή 20€.

Ευχαριστούμε θερμά όσους προσέφεραν καλαίσθητα δώρα, φτιαγμένα με αγάπη και εμπλούτισαν το Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ και είναι: η Κλειώ Λαδά Παπαστεργίου, η Ομάδα Δημιουργώ με τις κυρίες Βασιλική Ευταξία, Ειρήνη Τούπαλα, Λίτσα Αποστολίδου, Ευδοξία Φωτοπούλου, Χαρούλα Καραλιόλιου, Ευαγγελία Κώτσιου, Αγλαία Μήττα, Βούλα Τσικούρα, Μαργαρίτα Γιοργαντά, Αλέκα Καλαμά, Βούλα Νιάνιου, Ιωάννα Βέρρα, Νίκη Ευγενίδου, Βαίτσα Φούρκα και Χρυσούλα Τσελίνη που απέδωσαν στην ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’ 550 € από την πώληση των. Τις Γυναίκες του Συνεταιρισμού Αγίου Γεωργίου για προσφορά τοπικών προïόντων. Δώρα επίσης προσέφεραν οι κυρίες Κρεμμύδη Σπυριδούλα, Μπουμπούκα Σιέλλυ, Παπαζήση Μαρία, Γιάτσιου Μαρούλα, Μπάκα Αθηνά, Προύφα Ευαγγελία, Βασδάδη Αλέκα και Καψή Μάνια.

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους προσέφεραν τρόφιμα για την εκδήλωση Αγάπης των Χριστουγέννων και είναι για μία ακόμη φορά οι, η Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών, και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Γρεβενών, οι Υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. Γρεβενών, ο Τιμολέων Κοψαχείλης, ο Νίκος Βέργος. Ευχαριστούμε για την προσφορά αλεύρου τους, Δημήτρη Γιαννακόπουλο 225 κιλά, Ηλία Αμανατίδη 105 και Αφούς Πρέβεζας 30 κιλά. Για προσφορά οσπρίων τους, Ζιάκα Λίτσα, Ιωσηφίδη Γιώργο,Αργυρόπουλο Αντώνη, Γκουγκλή Νικόλαο. Για προσφορά γλυκών τους Μακρίδη Γιώργο και Ζαμανάκο Στέργιο και για την προσφορά μήλων τον κ. Τριανταφύλου καθώς          και όλους τους απλούς ανώνυμους πολίτες που αφήνουν τρόφιμα στα καλάθια της ‘’ΕΛΠΙΔΑΣ’’ για να στηρίξουν τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται σκληρά από την κρίση. Ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά ειδών ρουχισμού την Λαίτσου Ευτυχία και υπόδησης τους Γιαννόπουλο Γρηγόρη και Βασιλειάδου Κούλα.

Τέλος ευχαριστούμε από καρδιά το’’ Ο Λ Α΄΄ και τους Ηλία Δεμερτζίδη και Νικόλαο Ντόντο γιατί από τη 1 Νοεμβρίου 2014 μέχρι και σήμερα, επί τριάμισι μήνες, καθημερινά παραδίδουν στο Σύλλογο ικανή ποσότητα των ποιοτικών παρασκευασμάτων τους και γεμίζουν το τραπέζι των φίλων μας που έχουν ανάγκη για τον επιούσιο. Εν ολίγοις το ‘’ΟΛΑ’’ τα έδωσε όλα στην ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’.

Τον φίλο Τάσο Σεβαστιάδη που τις Παρασκευές προσφέρει ψάρια σε οικογένειες της ‘’ΕΛΠΙΔΑΣ’’ και όλους όσους παραδίδουν στο Σύλλογο μερίδες έτοιμου φαγητού.

Αν αναρωτιέστε για την εκτενή αναφορά των προσφορών προς την ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’ θεωρούμε πως πρέπει να γνωρίζετε ότι είμαστε αρκετοί, για να μην πώ πολλοί και έχουμε τη δύναμη να στηρίξουμε τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας που προσδοκούν σε εμάς.

  1. Νέα χρονιά. Νέα σελίδα στην ιστορία της ‘’ΕΛΠΙΔΑΣ’’. Σελίδα που καλούμαστε, Διοικητικό Συμβούλιο, μέλη, φίλοι και Πολίτες των Γρεβενών να τη γεμίσουμε με πράξεις Θεάρεστες, πράξεις Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού. Πράξεις ανθρωπιάς.                               Είναι εύκολο να γίνει αν αξιολογήσει κάποιος τις λέξεις. Κρίση, μία λέξη με πέντε γράμματα που κουβαλάει πίσω της όλα τα κακά του κόσμου, φόβο, ανασφάλεια, μιζέρια, φτώχεια. Απέναντι της οι σύνθετες λέξεις Αλληλεγγύη και Εθελοντισμός με δέκα και δώδεκα γράμματα αντίστοιχα. Λέξεις φορτωμένες αισιοδοξία , αγάπη, καλοσύνη ,δύναμη . Αξίες που είναι γεννημένες για να κερδίσουν. Αρκεί εμείς να τις διαδώσουμε σε ακόμα περισσότερους φίλους που είναι έτοιμοι να τις δεχθούν. Όλοι εμείς λοιπόν και αυτή μόνη. Άλλωστε πλέον δεν είμαστε μόνοι . Έχουμε την ευλογία και τη στήριξη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Δαυίδ. Ο ερχομός του μας γέμισε ελπίδα και προσμονή για ένα καλύτερο αύριο. Θα είμαστε δίπλα του για να αντιμετωπίσουμε καλλίτερα τα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση.

Καλώς ορίζουμε στο χώρο το Σύλλογο Καρκινοπαθών, Συγγενών και Φίλων Γρεβενών ‘’ΣΤΗΡΙΖΩ – ΕΛΠΙΖΩ’’. Θα πορευτούμε μαζί και θα συνεργαστούμε, για ότι καλύτερο. Τέλος ευχαριστούμε θερμά το Στέργιο Πουρνάρα που προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να ομορφαίνει τη γιορτή μας με τους ήχους της φωνής και του κλαρίνου του. Καλή και αποδοτική χρονιά για όλους μας. Καλή πορεία για την ‘’ Ε ΛΠ Ι Δ Α’’ μας” .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.