Δύσκολο να εφαρμοστούν στην Ελλάδα του 2015 αλλά δεν παύουν να είναι χρήσιμες
χρηματα - λεφτα
Τα 40 είναι μία ηλικία-σταθμός και για πολλούς ανθρώπους είναι η στιγμή που έχουν λάβει πολύ σημαντικές αποφάσεις ή που έχουν αλλάξει τη ζωή τους.

Δείτε κάποια πολύ σημαντικά μαθήματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν μπείτε στην πέμπτη δεκαετία της ζωής σας…

Να σημειώσουμε πως τα παρακάτω tips έχουν απόλυτη εφαρμογή σε μια «σωστή» οικονομία και δύσκολα μπορούν να εφαρμοστούν, από την πλειοψηφία του κόσμου, σήμερα. Παρ’ όλα αυτά, είναι συμβουλές που μπορούν να πιάσουν τόπο…

1. Πρέπει να έχετε πάντα υπό έλεγχο τα του σπιτιού σας

Εδώ και πολλά χρόνια η μέση ηλικία που μένουμε στο δικό μας σπίτι είναι τα 31, οπότε αν είστε 40 είναι πολύ πιθανό να μένετε ήδη στο δικό σας σπίτι.

Αν όχι, τώρα ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή για να σκεφτείτε αν η σωστή επιλογή για σας είναι η ενοικίαση ή η αγορά ενός σπιτιού. Πάντως, ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι αγοραστές ενός σπιτιού είναι να αγοράζουν κάτι ακριβότερο ή πιο κοστοβόρο στη συντήρηση απ’ αυτό που μπορούν.

2. Να ασφαλιστείτε

Παρότι στην αρχή της ενήλικης ζωής σας, αισθάνεστε ανίκητοι και δυνατοί, είναι πολύ σημαντικό να σκεφτείτε την ασφάλιση, για την περίπτωση ατυχήματος, ασφάλεια, υγείας, σπιτιού, αυτοκινήτου και ζωής. Ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί.

3. Να είστε προσεκτικοί με την πίστωση

Όλοι έχουν καταλάβει σε μία στιγμή της ζωής τους πόσο δύσκολο είναι να αποπληρωθούν τα χρέη, οπότε καλό είναι να είστε ανθεκτικοί και να το σκέφτεστε σοβαρά πριν αναλάβετε κάποιο χρέος.

4. Να προγραμματίζετε ξεκινώντας φυσικά από τις αποταμιεύσεις για τη σύνταξη

Πρέπει να ξέρετε τι ζωή σκοπεύετε να κάνετε και να προγραμματίσετε να έχετε τα χρήματα για να το κάνετε.

5. Οι αποταμιεύσεις έχουν σημασία

Πιθανότατα σκέφτεστε ότι δε σας αφορά η αποταμίευση εκτός και αν επιθυμείτε να κάνετε κάποια μεγάλη αγορά, όπως για παράδειγμα ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο. Ωστόσο, καλό είναι να αποταμιεύετε για… τις δύσκολες ώρες. Αν μπορείτε φυσικά…

6. Έκτακτες ανάγκες προκύπτουν

Παρότι όταν είναι κανείς νέος δεν φαντάζεται ποτέ ότι θα συμβεί κάτι σοβαρό ή έκτακτο, ωστόσο όσο περνούν τα χρόνια είναι λογικό να σκέφτεστε ότι υπάρχουν έκτακτες ανάγκες ή ξαφνικά περιστατικά. Οι ειδικοί προτείνουν να έχετε κάποια χρήματα σε ένα λογαριασμό για έκτακτες ανάγκες.

7. Ο προϋπολογισμός λειτουργεί μόνο αν τον τηρείτε

Το να παρακολουθείτε τα έσοδα και τα έξοδα σας είναι σημαντικό για την επιτυχία των οικονομικών, αλλά πρέπει ταυτόχρονα να θέτετε και στόχους. Δηλαδή να αποφασίζετε τι θα κάνετε με τα χρήματά σας και να τηρείτε τον προϋπολογισμό σας.

8. Να κάνατε ερωτήσεις

Κάπου κοντά στα 40 πρέπει να έχετε καταλάβει ότι δεν τα ξέρετε όλα. Οπότε είναι σημαντικό να ζητάτε βοήθεια, όποτε νοιώθετε ότι χρειάζεστε μία συμβουλή.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.