Καταθέτει την Τρίτη ο Γιάννης Σμπώκος για την υπόθεση της “συμμορίας των φυλακών”
βλαστοσ
Τη δική του αλήθεια για τη “συμμορία των φυλακών”, στην οποία φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο, έδωσε ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας του.

Τα πυρά του στρέφονται, όπως ήταν αναμενόμενο, σε βάρος της εξαδέλφης του Λίτσας, η οποία από δεξί του χέρι έχει γίνει πλέον ο βασικότερος κατηγορός του. Ο Παναγιώτης Βλαστός φέρεται να είπε στον ανακριτή πως η Λίτσα του “έφαγε” 1,5 εκατομμύριο ευρώ, που προερχόταν από την απαγωγή Παναγόπουλου, και ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ο ισχυρισμός της ότι πέταξε στα σκουπίδια 250.000 ευρώ. Μάλιστα, ζήτησε από τον ανακριτή να έχει και η εξαδέλφη του την ίδια με εκείνον ποινική μεταχείριση. “Όπως εγώ τιμωρούμαι που έχω κλέψει, έτσι να τιμωρηθεί και εκείνη που με έκλεψε”, φέρεται να είπε.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Βλαστό, τα χρήματα έφευγαν… με καράβι στο εξωτερικό από τη “Λίτσα” μέσω του συζύγου της και επέστρεφαν τμηματικά με τη μορφή εμβασμάτων. Συστηματικά, όπως ισχυρίζεται, η εξαδέλφη του έβαζε στην τσέπη χιλιάδες ευρώ που της έδινε εκείνος για να πληρώνει τους συνεργούς, ενώ με τον άνδρα της ξέπλεναν τα παράνομα ποσά στο εξωτερικό για να σβήνουν τα ίχνη τους.

Ο Παναγιώτης Βλαστός είπε πως ήταν έτοιμος να αγοράσει φούρνο γνωστής αλυσίδας, κάτι που είχε αναθέσει στην εξαδέλφη του και τον σύζυγό της αλλά τελικά το σχέδιο ναυάγησε.

Ο βαρυποινίτης, σύμφωνα με την δικογραφία, εκβίαζε μεταξύ άλλων και κρατούμενους για οικονομικά εγκλήματα της VIP πτέρυγας, όπως και τον καταδικασμένο για την υπόθεση των εξοπλιστικών Γιάννη Σμπώκο. Αναφερόμενος, μάλιστα, στους συγκεκριμένους κρατούμενους, ο βαρυποινίτης φέρεται να είπε “αυτοί κυκλοφορούν με τρύπια παπούτσια και τρώνε φαγητό από την φυλακή”. Γι’ αυτό και ο Βλαστός ήταν κατηγορηματικός ότι δεν έχει καμία σχέση με τις εκρήξεις σε βάρος της αδελφής του κ. Σμπώκου.

Πάντως, την ερχόμενη Τρίτη περνά το κατώφλι του ανακριτή ο Γιάννης Σμπώκος, προκειμένου να καταθέσει και να δώσει όσα στοιχεία γνωρίζει για βομβιστικές επιθέσεις στο μαγαζί της αδελφής του.

Ο Παναγιώτης Βλαστός θα επανέλθει στο ανακριτικό γραφείο την Τετάρτη προκειμένου να συνεχίσει για τέταρτη ημέρα την απολογία του.

news

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.