εεττΜε κοινή υπουργική απόφαση των Σταθάκη-Μάρδα – Μυστήριο για το πώς η «άσπρη τρύπα» των 280 εκατ. τον Μάρτιο του ’14 μετατράπηκε σε 114 εκατ.

Στον κρατικό προϋπολογισμό προς αξιοποίηση περνούν με κοινή υπουργική απόφαση τα αποθεματικά ύψους 114.363.336,54 ευρώ της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Σύμφωνα με απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, και δημοσιεύτηκε την Τετάρτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αναφέρεται ότι «η εφάπαξ απόδοση στον κρατικό προϋπολογισμό (ΚΑΕ 3829) του ποσού των 114.363.336,54 ευρώ από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), το οποίο είναι το σύνολο του αδιάθετου αποθεματικού των ετών 1995 έως και 2012, που δεν έχει διατεθεί για δαπάνες της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και παραμένει στην ΕΕΤΤ».

Να αναφέρουμε ότι ήδη από τον Απρίλιο του 2014 είχε ληφθεί η σχετική συμφωνία από τα υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών που ορίζει ότι το 80% των ετήσιων εσόδων της ΕΕΤΤ αποδίδεται απευθείας στο δημόσιο, ενώ το υπόλοιπο 20% θα χρησιμοποιείται για να πληρώνονται τα έξοδα λειτουργίας της ΕΕΤΤ.

Ερωτήματα πάντως προκαλεί το ύψος των αποθεματικών, καθώς φάινεται ότι σε έναν μόλις χρόνο το ποσό μειώθηκε κατά 166 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, στις 26 Μαρτίου 2014 ο τότε υπουργός Υποδομών, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, απαντώντας σε ερώτηση του «Βήματος», είχε δηλώσει: «Πρέπει να σας πω ότι με μεγάλη ικανοποίηση και έκπληξη ταυτόχρονα ανακαλύψαμε μια “άσπρη τρύπα” της τάξεως των 280 εκατομμυρίων, το οποίο αποτελεί το αποθεματικό της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και το οποίο ποσό μεταβιβάζεται στον κρατικό προϋπολογισμό, στην ελληνική οικονομία».

protothema

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.