Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κασιδιάρης: «Ελεύθερος» για το «βίντεο Μπαλτάκου»

5 Μαρτίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

Επιστρέφει στην φυλακή που κρατείται
ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ
Ελεύθερος με την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε, μετά την απολογία του για το «βίντεο Μπαλτάκου» ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος ωστόσο επιστρέφει στη φυλακή που κρατείται προσωρινά για διακεκριμένη οπλοκατοχή στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Η υπόθεση -για την οποία ο βουλευτής αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος- αφορά τη βιντεοσκόπηση συνομιλίας που είχε τον Νοέμβριο του 2013 με τον κ. Μπαλτάκο στο γραφείο του τότε γενικού γραμματέα της κυβέρνησης στη Βουλή, σχετικά με τη δικαστική έρευνα για τη Χρυσή Αυγή και τους χειρισμούς των ανακριτών της υπόθεσης για τα στελέχη του κόμματος που είχαν απολογηθεί για εγκληματική οργάνωση.

Απολογούμενος, ο βουλευτής φέρεται να αρνήθηκε πως έκανε την επίμαχη καταγραφή και να ισχυρίστηκε πως δεν ήταν εν γνώσει του ότι κάποιος βιντεοσκόπησε τη συνομιλία του με τον γενικό γραμματέα της προηγούμενης κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.

Κατά την μεταγωγή τού βουλευτή, περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν στην Ευελπίδων και φώναξαν συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, πολλοί από τους συγκεντρωμένους εισήλθαν στο ισόγειο του κτιρίου 6 που στεγάζονται οι ανακριτές Διαφθοράς για να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στον Ηλία Κασιδιάρη.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κασιδιάρης ανέφερε: «Οι καταγγελίες Μπαλτάκου και τα αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν τις παρεμβάσεις Σαμαρά στην Δικαιοσύνη θα κατατεθούν πολύ σύντομα από την Χρυσή Αυγή στη Βουλή, ώστε η αλήθεια να λάμψει και οι εγκληματίες να λογοδοτήσουν.»

Η δημοσιοποίηση του επίμαχου υλικού από τον κ. Κασιδιάρη στη Βουλή, τον περασμένο Απρίλιο, είχε οδηγήσει στην παραίτηση του κ. Μπαλτάκου, ενώ έπειτα από έρευνα, που διενήργησε για την υπόθεση η εισαγγελέας Καλ. Νταγιάντα, ασκήθηκε σε βάρος του βουλευτή ποινική δίωξη για κακουργηματικού βαθμού παραβίαση απορρήτου ίδιας προφορικής συνομιλίας, καθώς και για χρήση παράνομης αποτύπωσης ίδιας προφορικής συνομιλίας.

το βήμα

This entry was posted on Πέμπτη, 5 Μαρτίου, 2015 at 17:42 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply