Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αποστάσεις κυβέρνησης από τις δηλώσεις της Ζ.Κωνσταντοπούλου

5 Μαρτίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

Περί της ακυρότητας διατάξεων νομοσχεδίων
ζωη κωνσταντοπουλου
Σαφείς αποστάσεις πήρε την Πέμπτη η κυβέρνηση από τις δηλώσεις της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία έθεσε θέμα εγκυρότητας διατάξεων που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή με λιγότερες από 151 ψήφους, λόγω της απουσίας των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.


«Όταν η κυβέρνηση θέλει να ακυρώσει ένα νόμο, θα το κάνει με νομοθετικές πρωτοβουλίες των υπουργών»
δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στο MEGA.

Παρατήρησε, πάντως, ότι η πρόεδρος της Βουλής «δεν είπε ότι [οι διατάξεις] είναι άκυρες, αλλά να εξεταστεί η εγκυρότητά τους».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε: «Θα ήθελα να δώσει περισσότερες εξηγήσεις η Πρόεδρος της Βουλής».

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Ευ.Μεϊμαράκης επισήμανε ότι κανένα νομοσχέδιο δεν ψηφίστηκε στην Βουλή με τα «όχι» μαζί με τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να ήταν περισσότερα από τα «ναι».

«Τα είχαμε ελέγξει» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης. Παράλληλα, σημείωσε πως με τις επίμαχες δηλώσεις της η κ. Κωνσταντοπούλου μπέρδεψε τον θεσμικό της ρόλο με τον κομματικό.

H πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε την Τετάρτη συνέντευξη Τύπου στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ανάγκη συμμετοχής των προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ στις ψηφοφορίες.
Έθεσε, δε, ζήτημα εγκυρότητας ορισμένων διατάξεων νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, και είχαν λιγότερες από 151 ψήφους, ενώ απουσίαζαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής καθώς δεν τους δόθηκε ειδική άδεια για να παραστούν στην ψηφοφορία.

Η τοποθέτηση της προέδρου της Βουλής έχει δημιουργήσει αντιδράσεις εκ μέρους της αντιπολίτευσης.

This entry was posted on Πέμπτη, 5 Μαρτίου, 2015 at 21:46 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply