αποδειξειςΤι θα ισχύσει με τις αποδείξεις στις φορολογικές δηλώσεις;


Την πιθανότητα η νέα κυβέρνηση να συνεχίσει το μέτρο για τις αποδείξεις και την δήλωση τους στις φορολογικές δηλώσεις, έκανε γνωστή η υφυπουργός Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη, αναφέροντας όμως σε συνέντευξή της την Κυριακή πως δεν έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις.

Η κ. Βαλαβάνη σε συνέντευξη της έδωσε οδηγίες στους πολίτες ότι θα πρέπει να ζητούν και να συλλέγουν αποδείξεις ακόμη και αν με το ισχύον καθεστώς για τις φορολογικές δηλώσεις και την κατοχύρωση του αφορολόγητου δεν είναι απαραίτητο.


Θεωρητικά, από εφέτος δεν υπάρχει υποχρέωση συλλογής αποδείξεων με στόχο της κατοχύρωση του αφορολόγητου ορίου 9.500 ευρών των μισθωτών και συνταξιούχων, που ισχύει για τις φορολογικές δηλώσεις του 2016.

Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε «παγώσει» το μέτρο, καθώς προωθούσε σχέδιο επιβράβευσης της συλλογής αποδείξεων, χωρίς αυτό να συνδέεται με τις φορολογικές δηλώσεις.


Παράλληλα τόνισε πως ο νέος φόρος για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία αναμένεται να είναι έτοιμος την περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου, ενώ επιβεβαίωσε ότι το αφορολόγητο όριο θα βασιστεί στις νέες αντικειμενικές αξίες. Σημείωσε πως σε αυτό το σημείο δεν θέλει να προσδιορίσει το ύψος του αφορολόγητου.

dikaiologitika

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.