εβραιοιΤον κώδωνα του κινδύνου κρούει το ινστιτούτο ερευνών Pew


Τα περιστατικά εκφοβισμού και οι επιθέσεις αντισημιτικού χαρακτήρα αυξήθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο το 2013, σε αντίθεση με ανάλογα περιστατικά που καταγράφθηκαν εναντίον άλλων θρησκειών, κατέδειξε σήμερα μία αμερικανική έρευνα.

Τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των χωρών—77 το 2013—όπου οι Εβραίοι έπεσαν θύματα επιθέσεων, τόσο από πρόσωπα, όσο και από κυβερνήσεις, σημείωσε αισθητή άνοδο, αναφέρει η μελέτη του ινστιτούτου ερευνών Pew.

Στο 39% περίπου των 198 χωρών που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα καταγράφθηκαν τέτοιου είδους απειλές έναντι 26% το 2007, ήτοι ένας αριθμός υψηλότερος που βρίσκεται σε συνεχή άνοδο εδώ και 7 έτη, σημειώνει το Pew.


Οι Εβραίοι που αποτελούν το 0,2% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι περισσότερος ευάλωτοι στις παρενοχλήσεις από πρόσωπα ή κοινωνικές ομάδες παρά από τις ίδιες τις κυβερνήσεις, σημειώνει το Pew.

Στην Ευρώπη οι επιθέσεις τις οποίες διέπραξαν πρόσωπα ή κοινωνικές ομάδες καταγράφθηκαν σε 34 από τις 45 χώρες της περιοχής.

Εντούτοις οι απειλές που αφορούν την θρησκεία γενικά εκ μέρους των προσώπων—βανδαλισμοί, καταστροφή ιερών κειμένων, επιθέσεις, δολοφονίες κ.ά.—σημείωσαν πτώση το 2013 σε ολόκληρο τον κόσμο από το 33% το 2012 στο 27% το 2013.

Ο αριθμός των χωρών όπου επιβάλλονται ευρείας κλίμακας περιορισμοί από τις κυβερνήσεις—απαγορεύσεις, μέτρα διακρίσεων, υποχρεώσεις απογραφής—παραμένουν αντιθέτως σχεδόν στο ίδιο επίπεδο, στο 25% και πλέον των χωρών που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα.

Εξαιτίας της δημογραφικής κατάστασης, σε πολυπληθείς χώρες όπως η Ινδία ή η Κίνα, περίπου 5,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι, ήτοι το 77% του παγκόσμιου πληθυσμού, ζουν σε μία χώρα όπου το ποσοστό των απειλών που προέρχεται από πρόσωπα ή κυβερνήσεις παραμένει σε υψηλά επίπεδα, εκτίμησε το Pew.


To Ινστιτούτο αναφέρει τα παραδείγματα της Βιρμανίας, της Αιγύπτου, της Ινδονησίας, του Πακιστάν και της Ρωσίας, όπου τα περιστατικά των περιορισμών είναι τα περισσότερα, αλλά και της Κίνας, όπου οι περιορισμοί είναι αυστηροί.

Όπως τα προηγούμενα χρόνια, οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι—το 50% και πλέον του παγκόσμιου πληθυσμού—αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα στις περισσότερες χώρες.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.