ΑΡΚΤΟΥΡΟΣΧάρη στη φροντίδα της οργάνωσης Αρκτούρος, ένα θηλυκό αρκουδάκι που βρέθηκε πέρυσι ορφανό στην Καστοριά θα έχει την ευκαιρία να ζήσει ελεύθερη στη φύση. Έπειτα από περίθαλψη 10 μηνών, η «Ζωή» τοποθετήθηκε σε τεχνητή φωλιά για την περίοδο της χειμέριας νάρκης.

Η Ζωή έχασε τη μητέρα της σε ηλικία μόλις τριών μηνών. Σώθηκε, όμως, χάρη στην ευαισθησία των υπαλλήλων της Δασικής Υπηρεσίας Καστοριάς που την εντόπισαν και ειδοποίησαν τον Αρκτούρο. Ζύγιζε τότε μόλις τέσσερα κιλά και ήταν αδύναμη και φοβισμένη.

Στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης της οργάνωσης, το αρκουδάκι μεγάλωσε για δέκα μήνες με περιορισμένη ανθρώπινη παρουσία -οι δύο φροντιστές της ήταν οι μοναδικοί άνθρωποι με τους οποίους ερχόταν σε επαφή. Είναι πλέον μια θαρραλέα νεαρή αρκούδα με βάρος 42 κιλά.

Πριν από λίγες ημέρες, η επιστημονική ομάδα του Αρκτούρου, με τη βοήθεια της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, μετέφερε τη Ζωή σε έναν χιονισμένο βιότοπο αρκούδας, όπου είχε κατασκευαστεί μια φωλιά παρόμοια με αυτές που φτιάχνουν οι αρκούδες στη φύση.

Όταν ξυπνήσει, περίπου στα μέσα Μαρτίου, θα είναι μία ελεύθερη αρκούδα.

Θα παρακολουθείται όμως όλο το 24ωρο χάρη στον δορυφορικό πομπό που τοποθετήθηκε στο κολάρο της.

Η επιχείρηση που στήθηκε για την επανένταξη της Ζωής ήταν η δεύτερη που πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Πριν από τρία χρόνια, ο Αρκτούρος είχε επιστρέψει με επιτυχία στο φυσικό τους περιβάλλον δύο ορφανά αρκουδάκια, το Μικρό Τζων και το Νικήτα.

Τα αρκουδάκια γεννιούνται κατά τη διάρκεια του χειμέριου ύπνου της μητέρας τους, από τον Ιανουάριο έως το Φεβρουάριο, και η φωλιά τους λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα. Μένουν με τη μητέρα τους για δύο χρόνια μέχρι να μάθουν να επιβιώνουν μόνα τους στη φύση.

δολ,αρκτουρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.