foto_1
Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, 20 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην κεντρική πλατεία Γρεβενών το Μανιταρογλέντι 2015 στα πλαίσια των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Γρεβενών και της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών.
angre 5
Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση η Αναπτυξιακή Γρεβενών (ΑνΓρε) συνεργάστηκε με τους Μανιταρόφιλους Ελλάδας, τους Μανιταρόφιλους Δυτικής Μακεδονίας και το Μουσείο Μανιταριού Λάβδας.

angre 3
Η ΑνΓρε συμμετείχε στη συγκεκριμένη εκδήλωση στο πλαίσιο υλοποίησης του διατοπικού σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές», ένα σχέδιο συνεργασίας στο οποίο συμμετέχουν 20 ΟΤΔ LEADER της Ελλάδας με συντονιστή εταίρο την Αναπτυξιακή Πάρνωνα. Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Μέτρου 421 «Διατοπική και Διακρατική συνεργασία», του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER Άξονας 4 ΠΑΑ 2007-2013.
angre 4
Η όλη δράση αφορά στην ανάδειξη των εκλεκτών τοπικών γεύσεων με αναγνωρισμένα, πιστοποιημένα και εκλεκτά προϊόντα από την κάθε περιοχή της Ελλάδας, με στόχο την προβολή της γαστρονομικής παράδοσης. Εργαλείο υλοποίησης του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού είναι το Δίκτυο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές», που θα συστήσουν οι ΟΤΑ και οι παραγωγικοί φορείς της Ελλάδος. Το Δίκτυο θα δημιουργηθεί και θα υποστηριχθεί από το Σχέδιο και θα έχει βιώσιμη προοπτική και εθνικό χαρακτήρα, εκπροσωπώντας όλες τις περιοχές της Ελλάδας με αναγνωρισμένα, φημισμένα, χαρακτηριστικά και ποιοτικά προϊόντα.
angre 2
Συγκεκριμένα για τα Γρεβενά το άγριο αυτοφυές μανιτάρι Γρεβενών αποτελεί εκλεκτό προϊόν και προϊόν υψηλής προστιθέμενης αξίας, το οποίο οφείλουμε να διασφαλίσουμε και να προωθήσουμε. Το μανιταρογλέντι της αποκριάς αποτελεί πλέον μια εκδήλωση θεσμό η οποία πραγματοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στην πόλη μας και συνδέει άρρηκτα τη γαστρονομία με την προσέλκυση επισκεπτών και την ανάδειξη των τοπικών γεύσεων μας.

angre 1
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η Αναπτυξιακή Γρεβενών, μέσα από το διατοπικό σχέδιο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές», φιλοδοξεί να αναδείξει τη γαστριμαργική αξία των εκλεκτών τοπικών προϊόντων και τη δυνατότητα να συνδυαστούν καινοτόμα με το μανιτάρι.
foto_2
Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς πλήθος παριστάμενων επισκέφτηκε το περίπτερο, γεύτηκε τα εδέσματα μανιταριού, τα αρτοσκευάσματα και το τοπικό κρασί με τη συνοδεία χάλκινων ήχων. Την ίδια στιγμή οι μαθητές των λυκείων της πόλης εκτέλεσαν αποκριάτικα δρώμενα προσδίδοντας στη γιορτή νεανικό κέφι και ζωντάνια.

Η συγκεκριμένη δράση είναι η πρώτη από τις δράσεις που έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Γρεβενών στο πλαίσιο υλοποίησης του διατοπικού σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές». Στη διάρκεια του έτους θα διεκπεραιωθούν και άλλες αντίστοιχες δράσεις για την ανάδειξη των τοπικών μας γεύσεων μέσα από φεστιβάλ, εκθέσεις και εκπομπές ενώ θα πραγματοποιηθεί και τοπική εκδήλωση προβολής και παρουσίασης του έργου και των δυνατοτήτων του.

Για την Αναπτυξιακή Γρεβενών
Γεώργιος Δασταμάνης
Πρόεδρος ΑνΓρε & ΟΤΔ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.