πολεμοςΣτην αντεπίθεση πέρασε ο στρατός για την ανακατάληψη της Αλ Μπαγκντάντι από τους τζιχαντιστές
Περίπου 800 Ιρακινοι στρατιώτες πέρασαν στην επίθεση για να ανακαταλάβουν την πόλη Αλ Μπαγκντάντι, που βρίσκεται κοντά σε μια αεροπορική βάση όπου σταθμεύουν Αμερικανοί αξιωματικοί και έχει καταληφθεί από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε σήμερα ένας Αμερικανός στρατηγός.

«Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι οι Ιρακινοί θα ανακαταλάβουν» την πόλη, είπε ο στρατηγός Τζέιμς Τέρι, ένας εκ των διοικητών του διεθνούς συνασπισμού που μάχεται το ΙΚ.

Στην επιχείρηση «Εκδίκηση του Λιονταριού» συμμετέχουν «περισσότεροι από 800» Ιρακινοί στρατιώτες που στηρίζονται και από μέλη τοπικών σουνιτικών φυλών, διευκρίνισε.

Πριν από περίπου δέκα ημέρες το ΙΚ έθεσε υπό τον έλεγχό του την Αλ Μπαγκντάντι, μια μικρή πόλη στα δυτικά της Βαγδάτης που βρίσκεται κοντά στην αεροπορική βάση Αλ Άσαντ. Εκεί σταθμεύουν 300 Αμερικανοί σύμβουλοι που έχουν αναλάβει να εκπαιδεύσουν τον ιρακινό στρατό.

Ο στρατηγός Τέρι χαιρέτισε τις προσπάθειες που καταβάλουν οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις και υποστήριξε ότι οι τζιχαντιστές έχουν «αναχαιτιστεί» παντού στο Ιράκ και πλέον δεν εξαπολύουν «μεγάλες αντεπιθέσεις» όπως έκαναν στο παρελθόν. Στο βόρειο Ιράκ, οι Κούρδοι κατάφεραν να απωθήσουν μια απόπειρα του ΙΚ να καταλάβει την πόλη Κίσκε η οποία βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο, πάνω στον δρόμο που οδηγεί από τη Μοσούλη στη βορειοανατολική Συρία. Τουλάχιστον 127 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στις μάχες.

«Αυτό σημαίνει ότι οι επικοινωνίες είναι πλέον δύσκολες για αυτούς», υποστήριξε ο Αμερικανός στρατηγός.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.