Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Πράσινο φως» για την αξιοποίηση του Ελληνικού

24 Φεβρουαρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ελληνικοΟριστική και αμετάκλητη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Πράσινο φως για την αξιοποίηση του Ελληνικού άναψε με ομόφωνη απόφαση του το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η απόφαση της μείζονος σύνθεσης είναι αμετάκλητη και δεν επιδέχεται κανένα ένδικο μέσο με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος «οριστικά και αμετάκλητα» για να προχωρήσουν οι διαδικασίες του διαγωνισμού με πλειοδότη την εταιρεία «Hellinikon Global Ι S.A.» και εγγυητή την «Lamda Development Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών και Αξιοποίησης Ακινήτων».

Οι δικαστές απέρριψαν ως απαράδεκτη την αίτηση αναθεώρησης της Περιφέρειας Αττικής -και όσων είχαν παρέμβει υπέρ της- ζητώντας την αναίρεση της απόφασης που έκρινε νόμιμο τον επίμαχο διαγωνισμό.

Οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκριναν ότι η Περιφέρεια Αττικής «δεν θεμελιώνει άμεσα σπουδαίο έννομο συμφέρον» επισημαίνοντας ότι «εν όψει της υφιστάμενης κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά την ισχύ του νόμου 4062/2012 η παραδοχή της παρέμβασης της Περιφέρειας Αττικής, προς το σκοπό της μη υπογραφής της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών του Ελληνικού, δεν θα έχει οιαδήποτε έννομη συνέπεια» για την Περιφέρειας Αττικής.

Όπως επισημαίνεται στην υπ΄ αριθμ. 1183/2015 απόφαση «η τυχόν ζημία» που θα υποστεί -όπως υποστηρίζει η Περιφέρεια Αττικής- από την μεταβίβαση της έκτασης και των εγκαταστάσεων του ΚΤΕΟ Ελληνικού που έχει στην κατοχή της και λειτουργεί υπό την επίβλεψή της, «δεν θα είναι αποτέλεσμα της υπογραφής της επίμαχης σύμβασης» αλλά από την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 7 του νόμου 4062/2012 που αφορά την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, την προώθηση της χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, κ.λπ.

newsbeast

This entry was posted on Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου, 2015 at 21:29 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply