τζιχαντιστεςΝέα φρικαλεότητα από τους τζιχαντιστές στο Ιράκ. Μεταφέρουν σε κλουβιά 21 Κούρδους, υπονοώντας πως τους οδηγούν στον θάνατο

Φόβοι για νέους αποκεφαλισμούς και εκτελέσεις από άνδρες του Ισλαμικού Κράτους από το νέο εννιάλεπτο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει να μεταφέρονται σε κλουβιά 21 Κούρδοι Πεσμεργκά.

Οι 21 όμηροι, που είναι ντυμένοι με πορτοκαλί στολές, οδηγούνται στα κλουβιά σε έναν χώρο που περιβάλλεται από τσιμεντένιους τοίχους. Μπροστά στο καθένα από αυτά στέκουν ένοπλοι κουκουλοφόροι άνδρες του ΙΚ. Ένας άνδρας με λευκό τουρμπάνι απευθύνεται στους πεσμεργκά και τους καλεί να σταματήσουν τον αγώνα τους εναντίον του ΙΚ.

“Σε διαφορετική περίπτωση, θα έχετε αυτήν την τύχη είτε στα κλουβιά είτε κάτω από το χώμα”, απειλεί ο τζιχαντιστής.

Στη συνέχεια τα κλουβιά με τους αιχμαλώτους φορτώνονται σε ανοιχτά φορτηγά που “παρελαύνουν” σε έναν δρόμο, ανάμεσα σε δεκάδες κατοίκους και ένοπλους άνδρες.

Στο βίντεο δεν εξαπολύονται συγκεκριμένες απειλές εναντίον των ομήρων. Ωστόσο στο τέλος του, δείχνει τους αιχμαλώτους γονατισμένους και πίσω από τον καθέναν από αυτούς στέκει ένας μασκοφόρος που κρατά αυτόματο όπλο ή ρεβόλβερ.

Βαλς: Άμεση απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης

Η τρομοκρατία από τους τζιχαντιστές αποτελεί «άμεση απειλή» εναντίον της ασφάλειας της Ευρώπης, εκτίμησε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς στη διάρκεια μιας συνόδου των ευρωπαϊκών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Μαδρίτη.

«Θα ήθελα να αναφερθώ στο ζήτημα της Λιβύης και στην άμεση απειλή που αποτελεί για την ασφάλειά μας η δημιουργία κάτω από τα μάτια μας και όχι μακριά από τα σύνορά μας ενός νέου προπύργιου της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών», δήλωσε ο Βαλς, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη «μιας προσπάθειας άμυνας» στη διάρκεια αυτής της κεκλεισμένων των θυρών συνόδου.

Ο Βαλς ήταν ένας από τους τέσσερις πρωθυπουργούς που συμμετείχαν στη σύνοδο αυτή των σοσιαλιστών ηγετών, συνολικά σαράντα, που είχε στόχο να καθορίσει μια κοινή θέση για τρία σημαντικά για την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη ζητήματα: την τρομοκρατία, την εξωτερική πολιτική και την απασχόληση.

Πρέπει «να έχουμε τη διαύγεια να εξηγήσουμε στην κοινή γνώμη των χωρών μας: η τρομοκρατία από τους τζιχαντιστές έχει εγκατασταθεί στις δυτικές κοινωνίες μας», υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός, φέρνοντας ως παράδειγμα τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στις αρχές Ιανουαρίου στο Παρίσι και στη Δανία με 17 και 2 νεκρούς αντίστοιχα.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.