Eγγραφο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών

τρομοκρατεςΗ τουρκική αστυνομία έχει λάβει ήδη έκτακτα μέτρα ασφαλείας καθώς οι τζιχαντιστές, όπως αναφέρεται στο υπόμνημα, προσπαθούν να διεισδύσουν στη χώρα παριστάνοντας τους πρόσφυγες


Περίπου τρεις χιλιάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που έχουν εκπαιδευτεί ως «καμικάζι αυτοκτονίας», έχουν παρεισφρήσει ή προσπαθούν να διεισδύσουν στην Τουρκία, σχεδιάζοντας να επιτεθούν σε διπλωματικές αποστολές στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, αναφέρεται σε εσωτερικό υπόμνημα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, αναφέρει ο τουρκικός Τύπος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χουριέτ», μετά την αποτυχία τους να καταλάβουν τον κουρδικό θύλακα στη Συρία, Κομπάνι, φανατικοί ισλαμιστές μπορεί να βρίσκονται ήδη σε κρησφύγετα στο τουρκικό έδαφος, επισημαίνει το σχετικό υπόμνημα το οποίο έχει σταλεί σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας.

Η τουρκική αστυνομία έχει λάβει ήδη έκτακτα μέτρα ασφαλείας καθώς οι τζιχαντιστές, όπως αναφέρεται στο υπόμνημα, προσπαθούν να διεισδύσουν στη χώρα παριστάνοντας τους πρόσφυγες.


«Μαχητές που έχουν εκπαιδευτεί για επιθέσεις αυτοκτονίας προετοιμάζουν κτυπήματα στις διπλωματικές αποστολές, στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, των δυνάμεων του συνασπισμού που συμμετείχαν στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά θέσεων των τζιχαντιστών στη Συρία», υποστηρίζει το σχετικό έγγραφο.Οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα ενώ, οι οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας τηρούν σιγή ιχθύος.

Η προειδοποίηση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών εκδόθηκε στις 3 Φεβρουαρίου. Μόνο στην Αγκυρα, όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, υπάρχουν συνολικά 120 πρεσβείες, όπως των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Ιορδανίας.

protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.