ποδεμοςΠροειδοποίηση προς την ΕΕ από τον ηγέτη των Ποδέμος

Εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία με την Ελλάδα ίσως σε λίγους μήνες θα έχουν να διαπραγματευτούν με τη Μαρίν Λε Πεν, δηλώνει στον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό CNBC, ο ηγέτης των Ποδέμος, Πάμπλο Ιγκλέσιας. Συγκεκριμένα, ο 36χρονος Ισπανός πολιτικός προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι «εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία με την Ελλάδα, εάν συνεχίσουν να εφαρμόζουν έναν δογματισμό που έχει φέρει εμάς τους Ευρωπαίους σε μία καταστροφή, ίσως σε λίγους μήνες θα έχουν να διαπραγματευτούν με την (επικεφαλής του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου) Μαρίν Λε Πεν. Και δεν θέλω αυτό να συμβεί» τονίζει ο κ. Ιγκλέσιας.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Ιγκλέσιας, παρότι είναι μόλις 36 ετών, θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ισπανίας. Αυτό, όπως σημειώνεται σε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα του σταθμού, είναι ένα γεγονός που φαίνεται να ανησυχεί τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών, που συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις τους με την Ελλάδα. «Σύμφωνα με πολλαπλές πηγές που μίλησαν με το CNBC, υπουργοί Οικονομικών και πρωθυπουργοί στην Ευρώπη εκφράζουν ανησυχία ότι εάν φανούν επιεικείς με την Ελλάδα, αυτό θα ενθαρρύνει άλλα κινήματα που εναντιώνονται στη λιτότητα. Το κόμμα του Ιγκλέσιας, οι Ποδέμος (=Μπορούμε) είναι στην κορυφή του καταλόγου» προσθέτει το CNBC.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.