Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Άλλοι δύο νεκροί από τη γρίπη το τελευταίο 24ωρο

20 Φεβρουαρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

Ο σημερινός απολογισμός είναι 24 ασθενείς σε ΜΕΘ

μεθΟ συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 58 – Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει να υποχωρεί το κύμα

Κορυφώνεται η επιδημία της εποχικής γρίπης στη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, λόγω επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη νόσησή τους με γρίπη, το τελευταίο 24ωρο.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της γρίπης ανέρχεται πλέον σε 58, με τους 30 να έχουν καταλήξει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Ωστόσο, οι ειδικοί εκτιμούν ότι τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει να υποχωρεί το κύμα της γρίπης, καθώς τον Φεβρουάριο καταγράφεται σταθερότητα και τις τελευταίες ημέρες μικρή μείωση στον αριθμό των περιστατικών με γριπώδη συνδρομή που επισκέπτονται γιατρό.

Μειωμένος είναι τις τελευταίες ημέρες και ο αριθμός των σοβαρών περιστατικών που χρειάζεται να εισαχθούν για νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Ο σημερινός απολογισμός είναι 24 ασθενείς σε ΜΕΘ, ενώ από την αρχή της επιδημίας, περί τα τέλη Δεκεμβρίου, έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 126 άτομα.

protothema

This entry was posted on Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, 2015 at 16:51 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply