Απόγευμα Πέμπτης στα Προπύλαια και Σάββατο στην Αμυγδαλέζα
Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ)
Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο με βασικό αίτημα «κλείστε τώρα την Αμυγδαλέζα και όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης» πραγματοποιεί στις 18.30 της Πέμπτης στα Προπύλαια η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ). Αντίστοιχες κινητοποιήσεις γίνονται στη Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα, στα Χανιά και τη Ξάνθη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΕΡΦΑ χαρακτηρίζει τις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας ως «Γκουαντάναμο σε ελληνική εκδοχή» και σημειώνει ότι «οι υποσχέσεις των υφυπουργών Ι. Πανούση και Τασίας Χριστοδουλοπούλου είναι βήματα στα μισά του δρόμου μετά τους δύο νεκρούς στην Αμυγδαλέζα. Θέλουμε να κλείσει η Αμυγδαλέζα και όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης τώρα! Να εξαφανιστούν όπως εμφανίστηκαν με άμεση κατάργηση της νομοθεσίας που κληρονόμησε η ρατσιστική πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠαΣοΚ, με τερματισμό του “Ξένιου Δία” και των ρατσιστικών επιχειρήσεων-σκούπα της ΕΛΑΣ, γκρέμισμα του φράχτη στον Έβρο και διώξιμο της Frontex».

Επίσης η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης καλεί σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, το μεσημέρι, έξω από τις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας ζητώντας «άμεση απελευθέρωση όλων των μεταναστών από τα κέντρα κράτησης και κλείσουν εδώ και τώρα όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.