ΣΟΪΜΠΛΕ - ΜΕΡΚΕΛ
Δεσμευτικές και αξιόπιστες προτάσεις περιμένει από την ελληνική κυβέρνηση ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στον απόηχο των πληροφοριών για επικείμενη αίτηση επέκτασης της δανειακής σύμβασης.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, όπως μεταδίδει το Reuters, επισήμανε ότι συνεχίζει να περιμένει προτάσεις από την Ελλάδα για το πως θα προχωρήσει με το πακέτο διάσωσης.

Ερωτηθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα ότι η Ελλάδα θα ζητήσει παράταση της δανειακής σύμβασης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δηλώνει «δεν έχω λάβει κάτι, όχι» σε συνέντευξη του στη γερμανική δημόσια τηλεόραση.

Δήλωσε ταυτόχρονα η Ελλάδα έχει δει βελτιώσεις στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος και θα πρέπει να συνεχίσει σε αυτή την πορεία ή να προβάλει μία καλύτερη λύση.

«Μέχρι τώρα δεν είχαμε καν την αρχή μίας απάντησης σε αυτό», αναφέρει ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του πρόκειται να μεταδοθεί αργότερα σήμερα.

Ο πόλεμος των λέξεων μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας κλιμακώθηκε την Τρίτη, σημειώνει το Reuters, με τον νέο αριστερό πρωθυπουργό της Αθήνας να απορρίπτει αυτό που αποκάλεσε «εκβιασμό» για την επέκταση το σχέδιο διάσωσης και να υπόσχεται ότι θα επισπεύσει νόμους για την αντιστροφή των εργασιακών μεταρρυθμίσεων.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.