Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το προφίλ του βαθύπλουτου: Αυτοδημιούργητος, συνήθως χωρίς πτυχία και με… μέσο όρο 2 παιδιά

18 Φεβρουαρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ «ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΛΑΜΠ»


Είναι γύρω στα εξήντα, αυτοδημιούργητοι και οι περισσότεροι χωρίς πτυχία.

Εχουν κατά μέσο όρο 2 παιδιά, 4 σπίτια και η περιουσία τους ξεπερνά τα 3,1 δις.δολάρια. Αυτοί είναι οι 2.325 δισεκατομμυριούχοι που είχαν στην κατοχή τους 7,3 τρισ. δολάρια το 2014.

Σύμφωνα με την εταιρεία Wealth-X της Σιγκαπούρης και την ελβετική τράπεζα UBS, το 2014 προστέθηκαν στην μακρά λίστα των ζάμπλουτων ακόμα 155 νέοι δισεκατομμυριούχοι. Πρόκειται για ένα άλμα 7% σε σχέση με το 2013.

Περίπου το 60% των ανδρών δισεκατομμυριούχων είναι αυτοδημιούργητοι, το 90% είναι παντρεμένοι ενώ το 27% είναι εν μέρει αυτοδημιούργητοι. Στο γυναικείο φύλο τα πράγματα διαφέρουν. Οι πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο είναι μόνο 286, το 17% είναι αυτοδημιούργητες, ενώ το 65% έχουν κληρονομήσει την περιουσία τους.

Επιπλέον, δεν είναι όλοι οι δισεκατομμυριούχοι μορφωμένοι. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την έκθεση, το 35% των παγκόσμιων δισεκατομμυριούχων δεν έχουν πτυχίο πανεπιστημίου.

Οι ΗΠΑ παραμένουν πάντως η χώρα με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους και αντιπροσωπεύουν το 25% του συνολικού πληθυσμού ενώ ακολουθούν η Κίνα, η Βρετανία και η Γερμανία.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου συνεχίζει να είναι ο Μεξικανός Κάρλος Σλιμ με περιουσία ύψους 84,6 δισ. δολαρίων και ακολουθούν δύο Αμερικανοί, ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και ο μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ.

iefimerida

This entry was posted on Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου, 2015 at 21:11 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply