Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι πρώτες δηλώσεις Παυλόπουλου: Η χώρα πρέπει να βγει από το τέλμα και η Ευρώπη να ανακτήσει τις χαμένες αξίες της (video)

Φεβρουάριος 18th, 2015 by Χρήστος Μίμης

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

τσιπρας παυλοπουλοςΤις πρώτες δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του από τον ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Δημοκρατίας έκανε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Στον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «πρόκειται για έναν κοινό αγώνα». Επεσήμανε ότι «ο τόπος πρέπει να βγει από το τέλμα» και να «αποκατασταθούν οι αξίες στην Ευρώπη».

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή – του οποίου υπήρξε νομικός σύμβουλος όταν ήταν στην προεδρία της Δημοκρατίας – λέγοντας ότι «σημάδεψε την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας».

Επίσης ο υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε και στον πρώην γερμανό Καγκελάριο Χέλμουτ Σμιτ τον οποίο χαρακτήρισε ως τον «τελευταίο επιζώντα» από τους μεγάλους ηγέτες. Εκανε μνεία στην ομιλία του όταν αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Είπε συγκλονιστικά πράγματα για την χαμένη αξιοπρέπεια της Ευρώπης» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, για να συμφωνήσει αναφανδόν ο Αλέξης Τσίπρας. «Είπε και για την πατρίδα» συμπλήρωσε.

Αναλυτικά ο διάλογος:

Παυλόπουλος: Ο χώρος μου θυμίζει πολλά.

Τσίπρας: Εγώ πάντως όταν πρωτομπήκα μου φάνηκε λίγο κρύος χώρος, αλλά όσο εξοικειώνεσαι μαζί του καλύτερα.

Παυλόπουλος: Τον χώρο τον ζεσταίνουν και οι αγωνίες αλλά και οι ελπίδες.

Τσίπρας: Πρωτίστως οι αγωνίες όμως. Είναι  μία δύσκολη περίοδος. Μία περίοδος που απαιτεί ψυχραιμία πάνω από όλα, ενότητα και υπευθυνότητα. Και νομίζω ότι μέχρι στιγμής δείχνουμε ότι έχουμε και από τα τρία.

Παυλόπουλος: Είναι ένας κοινός αγώνας. Αυτός ο αγώνας πρέπει να δοθεί και γιατί ο τόπος πρέπει να βγει από αυτό το τέλμα και πρέπει και ο λαός μας επιτέλους να γνωρίσει και την υπερηφάνεια και την ελπίδα. Και πρέπει να δοθεί αυτός ο αγώνας από την Ελλάδα για να αποκατασταθούν οι αξίες στην Ευρώπη. Η Ευρώπη εδώ και καιρό έχει χάσει μεγάλο μέρος από τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε. Πάνω στις οποίες οι ιδρυτές της και κυρίως ο άνθρωπος που σημάδεψε την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ονειρεύτηκαν την Ευρώπη εκείνη. Φαίνεται άλλωστε ότι ο τελευταίος επιζών από τους μεγάλους ηγέτες ο Χέλμουτ Σμιτ όταν αναγορεύτηκε διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είπε συγκλονιστικά πράγματα για τη χαμένη αξιοπρέπεια της Ευρώπης.Βγαίνοντας από το μέγαρο Μαξίμου, ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι «ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την πρότασή του. «Μια πρόταση η οποία είναι εξαιρετικά τιμητική αλλά και μια πρόταση ευθύνης για μένα γιαι μου δίνει την δυνατότητα με τις ταπεινές μου δυνάμεις να συμβάλλω στην έξοδο της χώρας από αυτή την εφιαλτική κρίση που τη μαστίζει όλα αυτά τα χρόνια».

Ο κ Παυλόπουλος επεσήμανε ότι πρέπει να αγωνιστούμε όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλη την Ευρώπη, προκειμένου να ανακτήσει τις αξίες που οραματίστηκαν πολλοί μεγάλοι άνδρες αλλά τις οποίες έχει χάσει τα τελευταία χρόνια. «Αυτή είναι η βασική αρχή την οποία θα υπηρετήσω» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

iefimerida

This entry was posted on Τετάρτη, Φεβρουάριος 18th, 2015 at 15:03 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply